avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire a gazelor in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire a gazelor in bloc

Duminica a fost constatata o scurgere de gaze la instalatia blocului. A fost contactat Distrigaz, acestia au intrerupt furnizarea de gaze si au trimis o companie sa remedieze defectiunea. Acestia au venit, au remediat dar acum refuza sa dea drumul la gaze pe motiv ca suntem obligati sa montam detectoare de gaze. Este normal acest lucru fara o notificare prealabila?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:54, 23 Noiembrie 2016
ordinul 179 din 16.12.2015 prevede
Articolul 10(1) Dacă în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare sunt constatate defecte, OE care a efectuat verificarea sau revizia tehnică sau alt OE, selectat de către clientul final/clienţii finali, remediază aceste defecte în baza contractului de prestări servicii prevăzut la art. 6 alin. (10) şi/sau la art. 7 alin. (9).
(2) În situaţia în care sunt detectate scăpări de gaze naturale, iar lucrările de remediere a defectelor nu se realizează imediat sau nu se realizează de către acelaşi OE care a efectuat verificarea sau revizia tehnică a instalaţiei de utilizare, acesta din urmă are următoarele obligaţii:
a)să anunţe imediat OS, la Tel Verde, cu privire la scăpările de gaze naturale;.................

Citeste in continuare ordinul respectiv cu trimitere din art in articol si vezi ca au dreptate .

La noi s-a oprit gazele in luna aprilie , o parte din locatari au montat repartitoare iar firma autorizata a dat drumul la gaze , peste 2-3 luni DISTRIGAZ a oprit din nou gazele , a venit firma a mai montat inca cateva repartitoare si a dat drumul din nou la gaze, dupa 2 luni am avut din nou oprite gazele ,din nou s-au montat cateva repartitoare ramanand decat un apartament care nu vrea sa-si monteze repartitor ca nu locuieste in apart ,acum asteptam sa vina DISTRIGAZ , nu stim ce sa faca.

In concluzie lamuriti locatari sa-si monteze detectoare ca sa nu o lungiti ca noi, la dvstra se pare ca firma autorizata este ferma.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
sanda65, utilizator
LEONY2003 a scris:


. Este normal acest lucru fara o notificare prealabila?


Exista dispozitie expresa in vigoare
Oricum costul detectorului de gaze este mult mai moc decat valoarea eventualelor prejudicii cauzate de eventual incendiu sau explozie
Opinia mea este ca presedintele as. prop. sa mearga la furnizor si sa incheie o conventie / intelegere cu acestia: furnizorul sa repuna instalatia in functiune, iar proprietarii sa-si achizitioneze detectoarele si sa le monteze in case - termen de montare 30-45 de zile.
daca nu se respecta termenul, atunci sa se procedeze ca atare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)
Refuz montare val3ros val3ros buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz.... ...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)