avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se aplica Legea 124 din 23 septembrie 2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se aplica Legea 124 din 23 septembrie 2014

Exonerarea in baza Legii  nr. 124 din 23 septembrie 2014 (-privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice) de la plata unor sume constatate ca si prejudiciu de catre Curtea de conturi , are efect incepand cu data producerii prejudiciului ( in speta iunie 2012) si pana la data intrarii in vigoare a legii? sau incepand cu data producerii prejudiciului (in speta iunie 2012) si pana la data constatarii prejudiciului de catre Curtea de conturi (in speta octombrie 2015) ?
Cel mai recent răspuns: bicatraianilie , utilizator 10:59, 24 Noiembrie 2016
Potrivit Legii 124/2014, sunt supuse exonerării şi sumele nerecuperate de către instituţiile publice reprezentând:

- contravaloarea tichetelor cadou acordate în anii 2008 şi 2009 prin hotărâri ale consiliilor locale, pe care personalul din învăţământul preuniversitar de stat trebuie să le restituie;

- plata indemnizaţiilor pentru concediile medicale ale salariaţilor suportate integral din credite primite de la bugetul de stat şi nerecuperate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, în termenul legal de prescripţie, respectiv la finele lunii decembrie 2013, pe care persoanele identificate de angajator ca responsabile trebuie să le restituie;

- plata de despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, alte drepturi, precum şi despăgubiri morale către salariaţii disponibilizaţi din administraţia publică centrală şi locală, ca urmare a punerii în aplicare a unor acte normative emise de Guvernul României şi ulterior respinse sau declarate neconstituţionale, acordate în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile sau, după caz, definitive de reintegrare;

- plata salariilor şi a altor drepturi salariale acordate salariaţilor care au fost numiţi în funcţii publice în temeiul unor acte normative emise de Guvernul României şi care au continuat exercitarea funcţiilor şi după respingerea sau declararea lor ca fiind neconstituţionale.
Ma intereseaza in special perioada pentru care este aplicabila Legea 124/2014, respectiv prin aceasta lege se exonereaza veniturile necuvenite (constatate de Curtea de Conturi) care au inceput sa se produca anterior aparitiei legii si pana la data intrarii in vigoare a acesteiaa? , sau legea fiind in vigoare la aceasta data , are efect asupra veniturilor necuvenite care au inceput sa se produca anterior apartitiei legii si au continuat si dupa aparitia legii pana la data constatarii de Curtea de Conturi. Ma intereseaza perioada pentru care produce aceasta lege efecte, daca dupa data intrarii in vigoare a legii aceasta mai produce efecte cu mentiunea ca prejudiciul a inceput sa se produca anterior aparitiei legii (in speta iunie 2012), iar constatarea ca veniturile sunt necuvenite fost facuta de Curtea de Conturi in 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 124/204 bicatraianilie bicatraianilie Exonerarea in baza Legii 124/2014 de la plata unor sume constatate ca si prejudiciu de catre Curtea de conturi , are efect incepand cu data producerii ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi mirceamonac mirceamonac In anul 2012 CC constata faptul la UAT comunas-a acordat spor de dispozitiv 25% nelegal. Decizia Curtii a fost contestata. Tribunalul SM respinge actiunea in ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta salariu taiat 25% vidrag vidrag Sunt angajat intr-o institutie publica care se autofinateaza. Ca si la bugetari, in 2010 a fost taiat salariul cu 25%. Din motive necunoscute nici azi, in ... (vezi toată discuția)