avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la plata concediului de odihna in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la plata concediului de odihna in cazul demisiei?

Buna ziua.M-am angajat pe data de 4 mai 2009 si recent pe data de 18 august 2009 mi-am dat demisia, deoarece singurul salariu pe care l-am luat a fost cel din luna mai, pe care mi l-a dat in luna iulie.restul au fost uitate.am hotarat sa renunt, iar acum tot trage sa scada din banii pe care are sa mi-i dea.ba imi spune ca cele 5 zile de proba nu se platesc, ba ca mi-a dat 2 zile libere pentru examenul de licenta, si nici acelea nu se platesc.As dori sa stiu daca am dreptul la vreo zi de concediu pentru perioada lucrata si daca am dreptul sa cer compensarea in bani a zilelor de C.O cuvenite si neefectuate pana la data demisiei.
Astept raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 31 Octombrie 2009
Aveti dreptul la concediu de odihna, proportional cu perioada lucrata....aproximativ 6 zile. Intrucat CIM a incetat, aceste zile se compenseaza in bani.
1. Indiferent cum inceteaza un contract individual de munca angajatorul este obligat sa plateasca salariul la zi si compensarea in bani a concediului de odihna cuvenit si neefectuat.
2. Pentru cele 3 luni si jumatate cat ati lucrat vi se cuveneau cam 6 zile lucratoare de concediu.
3. Se platesc si zilele de proba.
4. Puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Da. Pentru perioada lucrata aveti dreptul la banii pentru concediul de odihna neefectuat in functie de salariu si proportional cu numarul de zile de concediu anual negociate conform contractului individual de munca incheiat cu firma la care ati lucrat.
Buna ziua, va multumesc pt rasp dar as dori sa stiu exact cam cate zile de concediu imi revin si daca un contabil ar trebui sa stie toate informatiile acestea, deoarece contabilul de aici habar nu are de nimic.As dori sa mai specific ca in luna iunie, a murit tatal sefului si a inchis cabinetul pt 19 zile (13 zile lucratoare)iar pe mine m-a trimis acs si acum am aflat ca m-a bagat la CFP fara ca eu sa semnez nimic.perioada mea de munca este urmatoarea: luna mai(4 mai-31mai);luna iunie(1 iunie-9iunie inclusiv;29 iunie,30iunie);luna iulie(1 iulie-31iulie; exceptie facand zilele de 23 si 24 iulie in care am plecat la iasi sa imi sustin licenta);luna august(1 august-18 august inclusiv);Eu am crezut ca am dreptul la concediu de studii.M-am inselat?Si as mai dori sa stiu daca intr-adevar are dreptul sa ma bage la CFP in cazul in care dansul a avut o problema personala si daca am dreptul la plata intregii lunii iunie?
Va multumesc inca o data
Concediu fara plata se acorda la cererea angajatului nu a angajatorului, dar daca era inchis cabinetul si nu ati lucrat ce ar fi trebuit sa faceti?
Concediu de studii platit nu aveti dreptul.
Concediu de odihna va calculati si singura prin regula de trei simple: daca la 253 zile lucratoare lucrate ati fi avut dreptul la 21 zile co, atunci la x zile lucratoare lucrate aveti dreptul la....

Alte discuții în legătură

Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dalela23 dalela23 am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna. stiu ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Am fost angajata cu contract de munca la o primarie.Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului,dupa care in iunie 2016 am reluat activitatea. In 30 ... (vezi toată discuția)