avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instalare camere de supraveghere video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instalare camere de supraveghere video

Buna ziua.
Va rog dati-mi un feedback juridic daca puteti interpreta textul de lege pentru a sti daca voi incalca legea in cazul in care voi instala un sistem de supraveghere video. Poate exista un alt articol sau lege in care se specifica clar obligatia de licentiere pentru asemenea sistem ?
O parere despre modul de interpretare al art. 28 din Legea 333/2003.
Eu inteleg ca instalarea unui sistem de supraveghere video nu are de ce sa fie supusa aprobarilor si licentelor date de catre IGPR. Niciodata un sistem Tvci (televiziune cu circuit inchis) nu va fi direct un sistem antiefractie ci o componenta a lui si cata vreme nu instalezi intregul sistem nu ai ce cauta la licentierea IGPR.
In alin4 si alin 5 sunt definite aceste sisteme iar TVCI nu este definit de sine statator ci poate fi in componenta sistemelor antiefractie.

"(4) În sensul prezentei legi, prin elemente de protectie mecano-fizice se întelege: ziduri, plase, blindaje, case de fier, seifuri, dulapuri metalice, tezaure, geamuri si folie de protectie, grilaje, usi si încuietori.
(5) În sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare împotriva efractiei se întelege ansamblul de echipamente electronice compus din: centrala de comandã si semnalizare opticã si acusticã, detectoare de prezentã, antisoc si acustice, butoane si pedale de panicã, control de acces si televiziune cu circuit închis cu posibilitãti de înregistrare si stocare a imaginilor si datelor, de naturã sã asigure o protectie corespunzãtoare obiectivelor si persoanelor.
ma surprinde lipsa de interes pentru subiect si faptul ca desi au mai avut loc discutii deschise pe aceasta tema nu s-a lamurit problema.
Nici macar prin care lege este stipulata acceptarea probelor video de instanta de judecata.
Cu multumiri ...
[editat]
Legea 333, art 58 zice ca instalarea si intretinerea sistemelor de alarmare impotriva efractei sau a COMPONENTELOR acestora fara atestat sau fara licenta de functionare se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Componentele de la art 28 alin 5 sunt niste "porci de caini sub forma de gaini", care includ de la o sonerie cu senzor pana la orice poate fi "DE NATURA SA ASIGURE O PROTECTIE CORESPUNZATOARE OBIECTIVELOR SI PERSOANELOR." [editat]

In descriere se potriveste si o simpla usa de apartament. De aia e acolo usa, sa asigure o protectie. E virtual imposibil sa spui ca usa de apartament nu este cel putin partial si dispozitiv antiefractie, altfel foloseai o plasa de muste. Si mai are si sonerie. Adica, toti oamenii care au use la apartament sau casa unde locuiesc sunt pasibili de inchisoare. De la 6 luni la 3 ani. Si daca mai cumperi si o sonerie de aia cu senzor de la vreun mall, dai 40 lei pe ea dar ca sa o montezi iti trebuie dosar si aprobare si tre sa chemi oameni autorizati ca sa puna bateria in ea.

[editat]
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Mai ia in calcul si utilizarea inregistrtarilor folosind dispozitivele de supraveghere instalate conform cu legislatia in vigoare si vezi ce sistem corect avem in romania.
Daca mergi in instanta, proba video are caracter consultativ, la latitudinea completului de judecata daca o iau sau nu in considerare.
Adica trei martori mincinosi valoreaza mai mult decat proba video a faptei in conditiile in care dispozitivul de supraveghere este omologat, este instalat conform unui proiect aprobat anterior si este atestat de cei ce l-au montat.
... cand normal ar fi invers: un echipament tehnic, adica impersonal si nesubiectiv, sa probeze marturia mincinoasa a celor 3...
Eu sunt proprietarul unei sali de calculatoare (internet cafe), si ce sa vedeti voi oameni buni, ca sa vedeti ce inseamna Romania ! Pentru ca am vreo 20 de camere WEB, atentie, camere web, nu de supraveghere, atarnate pe pereti si conectate la calculatoare, draga politie romana a incercat sa ma agate cu legea 333 articolul 58 !

Deci eu in Romania, la o sala de internet, pentru a monta camere web pe pereti am nevoie de aprobarea SRI ! Asta e Romania fratilor, tara in care domenste prostia, incompetenta si CORUPTIA !

Orice camera web montata pe un perete si conectata la un pc poate fi interpretata ca fiind un sistem de supraveghere, ca doar atunci cand Gigel vine la internet cafe si se arata pe camera web pe messenger, cineva il supravegheaza ! Nu ? Deci sunt pasibil de amenda penala sau de inchisoare !

Deci pentru asta, acum am dosar penal !!!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
smihai81, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)