Am o mare problema si o nelamurire in cazul parcarilor din bucuresti! Sunt mutat de curand intr un bloc nou situat pe strada solstitiului nr 2 langa drumul fermei. Intamplarea a fost sa imi cumpar apartament la etajul parter al blocului si este situat undeva in spatele blocului , acum intrebarea mea este daca au sau nu voie sa parcheze oameni acolo , conform ordinului ministerului sanatatii nu ai voie sa parchezi sau sa amplasezi o parcare la mai putin de 5 metri de parterul blocului! In situatia de fata ce pot face ,deoarece eu nu mai suport esapamente noxe si asa mai departe plus zgomot
?!
Eu stiam ca distanta minima este de 5 m.
La un moment dat am avut ocazia sa preiau in administrare un bloc nou, nu era constituita inca as. prop. Stateam de vorba cu un gushter din preajma dezvoltatorului. Cum am observat ca la 1m de zidul blocului erau parcate autoturisme, l-am intrebat de legalitate... Ei, daca pana atunci discutia era una f. normala, se interesa omu' de ce si cum se poate constitui as. prop., din acel moment s-a scuzat, ca are treaba si ca o sa mai discutam noi... Nu a mai luat legatura nici pana acum (dupa 1 an distanta).
Asadar dezvoltatorii nu vor sa piarda niciun cm patrart de teren... Ce lege - nicio lege, primeaza interesul!
Trebuie mers la primarie, la Directia de sanatate publica, reclamat, etc.
In alta ordine de idei, si dvs. proprietarii afectati, puteti planta niste tevi - gen gard delimitator la distanta de 5 m de zid, in asa fel incat sa nu se mai poata parca autoturisme la mai putin de 5 m de zid. Probabil ca au sa fie presiuni, dar nu cedati!!!
Multa bafta!!