avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcari

Am o mare problema si o nelamurire in cazul parcarilor din bucuresti! Sunt mutat de curand intr un bloc nou situat pe strada solstitiului nr 2 langa drumul fermei. Intamplarea a fost sa imi cumpar apartament la etajul parter al blocului si este situat undeva in spatele blocului , acum intrebarea mea este daca au sau nu voie sa parcheze oameni acolo , conform ordinului ministerului sanatatii nu ai voie sa parchezi sau sa amplasezi o parcare la mai putin de 5 metri de parterul blocului! In situatia de fata ce pot face ,deoarece eu nu mai suport esapamente noxe si asa mai departe plus zgomot
?!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:08, 21 Decembrie 2016
Concret, nimic, dar puteti incerca pe timpul si nervii dvs sa apelati la diferite autoritati al statului....Succes !
Dar legal au voie sa parcheze practic sub geamul meu ? Intreb deoarece nu stiu si am auzit tot felul de variante!
Nu, nu au voie, si ce daca....?
"Unde vreti domnule sa parcheze daca nu le face nimeni locuri de parcare ?!?? Eeeeee ! "

PS - Sper ca ati inteles ca mai sus am citat unul de raspunsurile sub care se ascunde nesimtirea....
Eu stiam ca distanta minima este de 5 m.
La un moment dat am avut ocazia sa preiau in administrare un bloc nou, nu era constituita inca as. prop. Stateam de vorba cu un gushter din preajma dezvoltatorului. Cum am observat ca la 1m de zidul blocului erau parcate autoturisme, l-am intrebat de legalitate... Ei, daca pana atunci discutia era una f. normala, se interesa omu' de ce si cum se poate constitui as. prop., din acel moment s-a scuzat, ca are treaba si ca o sa mai discutam noi... Nu a mai luat legatura nici pana acum (dupa 1 an distanta).
Asadar dezvoltatorii nu vor sa piarda niciun cm patrart de teren... Ce lege - nicio lege, primeaza interesul!
Trebuie mers la primarie, la Directia de sanatate publica, reclamat, etc.
In alta ordine de idei, si dvs. proprietarii afectati, puteti planta niste tevi - gen gard delimitator la distanta de 5 m de zid, in asa fel incat sa nu se mai poata parca autoturisme la mai putin de 5 m de zid. Probabil ca au sa fie presiuni, dar nu cedati!!!
Multa bafta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in fata ferestrei de locuit mariacoman mariacoman Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat o locuinta la demisolul unui bloc nou construit.Dezvoltatorul vazand ca nu am masina mi-a promis ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala a parcarilor fata de imobile pe proprietate privata robert25 robert25 Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc nou dintr-un complex rezidential care este dotat cu parcare privata. Parcarea amenajata pe proprietatea ... (vezi toată discuția)
Parcare autovehicule sub fereastra. ordin nr. 119/2014 silviub1234 silviub1234 Buna ziua. Locuiesc la et. 1 si vecinii isi parcheaza masinile sub ferestrele apartamentului meu, prin urmare mirosul si gazele de esapament sesimt tot timpul, ... (vezi toată discuția)