avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlaturare pereti sustinere, intre bucatarie si logie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlaturare pereti sustinere, intre bucatarie si logie

Locuiesc la o scara laterala a unui bloc din Cart. Berceni.
Blocul a fost construit prin 1976 si fiind pe sol nisiops, instabil, i s-au mai adaugat piloni de sustinere, la scara mea si s-au facut doar 8 etaje nu 10, ca-n restul blocului.
Cu aceste ''benefice'' modificari, blocul, ''scara mea'' a rezistat cu bine la cutremurele din 1977-1990. De cativa ani, insa, locatarii isi scot peretii dintre bucatarie si logie, care SUNT PERETI DE SUSTINERE, ca sa-si mareasca bucataria, sa mai faca o camera, etc..
Nimanui nu-i pasa: Presedintei, Comitetului, Administratorei Asociatiei de Proprietari.. toti locuiesc la alte scari.
Se anunta cutremure mari, deja a fost unul pe 24.09,2016, de aprox. 6,1R cel mai mare, din 1990, dar daca va fi unul de gradul 6,8..7,5R???
Scara asta se darama, caci nu are sustinere pe 8 etaje, prin peretii inlaturati.
Nici nu mai merita sa bagi bani in apartamentul tau, stiind ca esti intr-o zona a blocului cu risc seisimic foarte mare.
Ce sa fac?
In ''comunismul hulit'' nici nu se permitea inchiderea balcoanelor, a logiei, caci, doar scheletul metalic si geamurile adaugau o greutate, ''un efort'' suplimenrar, ce ducea la scaderea rezistentei planseelor, etc. si a blocului, la aceasta scara.
Sunt inginer de utilaje de constructii si stiu despre ce este vorba, nu mai spun ca locatarul de sub mine si-a ''sculptat'' si peretii de sustinere din apartament, de la intrare si nu-mi permite sa intru sa vad ce este acolo.
Am trait, in acest bloc toate cutremurele 1977-1990 si ..mai vreau/ vrem sa avem o casa , acest apartament, in care sa locuim.
Ce este de facut!!!
Multumesc,
Ing. Anca Mirica
:O

Alte discuții în legătură

Administratoare bloc incompetenta Anca Mirica Anca Mirica Din 2013 a fost angajata la bloc o administratora cu atestat de administrator bloc. Aveam restanta ca urmare a unor neantelegeri. De cum a venit, d-na adm. a ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui perete de rezistenþã într-un apartament luciamanta luciamanta Va rog să mă sprijiniţi in următoarea problemă: un vecin de palier cu mine, a realizat cu 5 ani in urmă o modificare in apartamentul său. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Bloc fara balcon claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la ... (vezi toată discuția)