Locuiesc la o scara laterala a unui bloc din Cart. Berceni.
Blocul a fost construit prin 1976 si fiind pe sol nisiops, instabil, i s-au mai adaugat piloni de sustinere, la scara mea si s-au facut doar 8 etaje nu 10, ca-n restul blocului.
Cu aceste ''benefice'' modificari, blocul, ''scara mea'' a rezistat cu bine la cutremurele din 1977-1990. De cativa ani, insa, locatarii isi scot peretii dintre bucatarie si logie, care SUNT PERETI DE SUSTINERE, ca sa-si mareasca bucataria, sa mai faca o camera, etc..
Nimanui nu-i pasa: Presedintei, Comitetului, Administratorei Asociatiei de Proprietari.. toti locuiesc la alte scari.
Se anunta cutremure mari, deja a fost unul pe 24.09,2016, de aprox. 6,1R cel mai mare, din 1990, dar daca va fi unul de gradul 6,8..7,5R???
Scara asta se darama, caci nu are sustinere pe 8 etaje, prin peretii inlaturati.
Nici nu mai merita sa bagi bani in apartamentul tau, stiind ca esti intr-o zona a blocului cu risc seisimic foarte mare.
Ce sa fac?
In ''comunismul hulit'' nici nu se permitea inchiderea balcoanelor, a logiei, caci, doar scheletul metalic si geamurile adaugau o greutate, ''un efort'' suplimenrar, ce ducea la scaderea rezistentei planseelor, etc. si a blocului, la aceasta scara.
Sunt inginer de utilaje de constructii si stiu despre ce este vorba, nu mai spun ca locatarul de sub mine si-a ''sculptat'' si peretii de sustinere din apartament, de la intrare si nu-mi permite sa intru sa vad ce este acolo.
Am trait, in acest bloc toate cutremurele 1977-1990 si ..mai vreau/ vrem sa avem o casa , acest apartament, in care sa locuim.
Ce este de facut!!!
Multumesc,
Ing. Anca Mirica
:O