avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca (determinat,nedeterminat)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca (determinat,nedeterminat)

Nu demult,am fost angajata,la o firma.Perioada de proba a fost de trei luni.Dupa perioada de proba, nu mi s-a incheiat contractul pe perioada nedeterminata,cum mi s-a promis,ci mi s-a prelungit pe inca trei luni.Intrebare: am de pierdut daca mi se tot prelungeste contractul cate trei luni?Aici ma refer la pensie,la carte de munca,la vechime.Dar oare firma ce are de castigat ,daca tot asa prelungeste contractele cate trei luni,la muncitori.(din cate am inteles, nu sunt singura ,la care se tot prelungeste).
Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca, indiferent de durata c.i.m. - determinata sau nedeterminata.

Singurul avantaj pentru angajator este ca la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata, nu are obligatia de a va modifica durata c.i.m., acesta incetand de drept.
Ceva nu este in regula. Daca perioada de proba a fost de trei luni, este vorba de un contract pe durata nedeterminata. In cazul unui CIM pe durata determinata, perioada maxima de proba este de 30 de zile, pentru o durata a contractului mai mare de 6 luni. CIM pe durata determinata poate fi prelungit de maxim doua ori, pe durata de cel mult 12 luni. In total pot fi intocmite maxim trei contracte pe 12 luni, maxim, fiecare dintre ele.
Nu are cum sa fie vorba despre un c.i.m. pedurata nedeterminata , iar perioada de proba de 3 luni nu exista mentionata in Codul Muncii nici pentru c.i.m. pe nedeterminata.
Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
Multumesc,pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Adryann22 Adryann22 Buna ziua, Doresc sa stiu ce inseamna perioada de proba intr un CIM adica perioada determinata de 90 de zile adica 3 luni nu este perioada de proba? De ce ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca- perioada determinata sau nedeterminata? crystyna04 crystyna04 Am o prietena care a incheiat un CIM pe 3 luni.Dupa 3 luni au pus o sa semneze o prelungire a contractului pe care ea il doreste si l cere angajatorului. ... (vezi toată discuția)
Cim si contract voluntariat florenta_22 florenta_22 1.Pe cate zile se poate face un CIM cu norma intreaga se poate pe perioada de proba maxima? Dar un contract de voluntariat pe ce perioada se poate incheia? 2. ... (vezi toată discuția)