Buna ziua!as vrea sa va intreb:Daca vreau sa fac succesiunea dupa tata, sa se treaca pe mine(baiatul)si eu vreau sa ma casatoresc cu prietena mea, ea are vreo parte din apartament?
La mama asta ii frica daca face succesiunea pe mine zice ca daca ma casatoresc are parte si prietena mea si ma poate lasa fara apartament?deci nu are dreptul?multumesc
Buna seara,
Conform art. 340 C.civ, bunurile dobandite prin succesiune sunt bunuri proprii in caz de divort.
Doar in caz de deces sotia supravietuitoare ar primi 1/4 din acele bunuri prin succesiune
Pare ca succesiunea o dezbateti inainte de casatorie si ca mama vrea sa va dea si partea ei.
Daca dezbateti succesiunea inainte sau dupa casatorie, nu conteaza, pt partea mostenita, sotia nu are vreun drept in caz de divort. Va mosteneste insa daca decedati inaintea ei si veti fi casatoriti.
Daca am inteles bine si mama vrea sa va dea si partea ei e de preferat sa faca asta inaintea casatoriei. Daca o face dupa, ar fi bine sa fie prin donatie catre dvs.
Succesiune
xp-kry
In conditiile date :
1.sotie divortata de sot
2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia
3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
DjAndrew
Tatal meu a divortat de mama in urma cu 40 de ani, iar apoi s-a recasatorit.Eu sunt unicul copil iar sotia sa are un baiat din alta casatorie.Aceasta a ... (vezi toată discuția)