Buna!
Am si eu o problema cu banca care de doi ani si ceva mia oprit alocatia copilului.Din 2012 aprilie am intrat in concediu de cresterea copilului, doi an de zile au oprit din indemizatia copilului rata mea la Brd.Nu am facut scandal. pentru ca oricum trebuia platit.In martie 2014 am primit ultima oara indemnizatia, de atunci eu nu am vazut nici un ban (ALOCATIA), de aproape 3 ani. Am intelel ca daca fac o cerere la ei imi vor returna bani inapoi.E adevarat? Cepot face sa recuperez dreptul copilului pe care mi-au luat-o? Va multumesc.
1. Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
Art. 8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.
2. Codul de procedura civila
art.729
....
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
3. Prin urmare, alocatia de stat pentru copil nu poate fi supusa executarii silite.
4. In speta, adesati-va bancii sa va restituie alocatia pentru copil oprita , iar in caz de refuz puteti promova o actiune in instanta.