avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum sa platesc banii daca creditorul nu vrea sa-i ia ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum sa platesc banii daca creditorul nu vrea sa-i ia decat prin executor

Buna ziua
Am pierdut procesul si trebuie sa i dau celuilalt suma de bani,destul de maricica,dar asta e......Am luat leg cu avocata acestuia si mia zis ca nu este intermediar,vad eu cum sa iau legatura,am dat de nr lui de tel l am sunat si l am rugat sa mi trimita la adresa mea prin posta sau email un cont sai trimit banii,in schimb acesta nu vrea sa mi puna la dispozitie nici un nr de cont,rl vrea sa se duca la executor sa recupereze prin el banii,i am facut si o notificare scrisa cu confirmare de primire sa am si eu ceva la mana ca am interesu sa i platesc faea a se ajunge la executor ca omu crede in mintea lui ca cine stie ce fac cu contu lui prin mandat postal ma costa mult ca e suma mare si nu am chef sa mai suport alte taxe,e din alt oras el.Cand ea legatura executoru cu mine si ii arat sms ca l am rugat sa imi dea un cont,acea copie dupa notificare scrisa de mine,confirmarea de primire,mai trebuie atunci sa suport si cheltjielile de executor?el asta vrea cica el se duce la executor doar asa vrea banii prin intermediul asta.....sa platesc tot eu si executoru.Nu am cu cine sa vb omu e plecat pe asa ceva,eu vreau sa ii trimit banii pana sa se ajunga la executor, Are vreo valoare daxa ii arat exevutorului sms dat catre el,acea notificare ,sau ce sa fac,sa si suporte singur chelguielile de executor sa nu mi le mai incarce mie.
Multumesc


Daca el e pornit ca vrea banii prin executor eu ce sa fac sa si suporte singur cheltuielile de executor,eu sunt de buna crefinta sa ii dau banii,are vreo valoare ca l am instiintat notificarea,sms....sau va rog spuneti mi dumneavoastra cum sa procedez
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ghita_79 , utilizator 18:59, 30 Noiembrie 2016
Va duceți la cec și consemnati suma la dispoziția persoanei respective.
[ link extern ]
Adica pun banii la CEC pe numele lui,e taxa mai mica la depunere fata de mandat postal?
Multumesc
Ați citit ce scrie în link? Citiți ca acolo scrie procedura. Despre costuri întrebați la cec.
Daca creditorul ajunge la executor inainte sa-i dati banii si acesta demareaza procedura, veti plati si cheltuieli de executare.
Daca erati de buna credinta, nu se ajungea la proces. Probabil creditorul a apelat la executor tocmai din aceste considerente.
Nu puteți depune pur si simplu banii la CEC.
Trebuie urmată procedura ofertei de plată și consemnațiunii prin mijlocirea unui executor judecatoresc. Se fac două somatii înainte de a depune efectiv suma la CEC. (art. 1014 și urm cod pr. civ).

Alte discuții în legătură

Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Unde pot depune banii pentru pensia alimentara???? auraspacuras auraspacuras Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat :#-odeci trebuie sa platesc pensia alimentara fetitei mele ,am restanta de cateva luni,insa nustiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)