avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare limita de varsta sau anticipata...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare limita de varsta sau anticipata...

Buna ziua, va rog , am o intrebare pt o prietena de-a mea...este nascuta in 12.10.1957, are munciti 27 ani, poate sa isi depuna dosarul de pensionare? multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:58, 30 Noiembrie 2016
Poate sa-si depuna dosarul pentru limita de varsta incepand cu 12/09/2018.
multumesc,
daca ar aplica pt pensionarea anticipata, ar fi penalizata rau ?
Nu are dreptul la pensie anticipata partiala deoarece nu indeplineste conditia de stagiu complet de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala soniabarsan soniabarsan daca doresc pensie anticipata partiala la 1 septembrie 2012 avand 57 ani ,sex feminin, care este vechimea minima necesara? (vezi toată discuția)
Limita de varsta si pensionare anticipata daniela57 daniela57 Buna seara, am o intrebare pentru mama mea, nascuta in 18 sept 1957, are 33 de ani de munca, dintre care intre 16/10/1974 si 31/12/1989 in grupa II ( 15 ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua, Respectuos va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare(anticipat,anticipat partial,limita de varsta),pentru persoana de sex feminin nascuta ... (vezi toată discuția)