avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar de daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar de daune

Bună ziua. Am o întrebare leagt de un dosar de daune. Mama mea a avut un credit la banca şi în luna septembrie a decedat. La data semnării dosarului de creditare a semnat şi o asigurare de viata la aceeasi bancă. După ce s-a făcut succesiunea, în calitate de succesor am întocmit dosarul de daune(aşa l-au numit cei de la bancă) cu toate actele necesare. Mi s-a cerut atunci să aduc de la medicul de familie o copie a fişei medicale(istoricul medical) însă medicul de familie mi-a dat un răspuns scris, înregistrat, prin care atenţiona instituţia bancară asupra faptului că datele medicale sunt confidenţiale şi că aşteaptă o adresă scrisă de la bancă. Menţionez faptul că am pus la dosar „Certificatul constatator al decesului” , act pe care l-am primit de la spital pentru a-mi fi eliberat certificatul de deces de la primărie (mama a decedat în spital dar cauza morţii nu are nimic în comun cu eventualele boli pe care le-a avut la dat întocmirii dosarului de creditare, adică 2014). Cauzele decesului sunt : insuficienţă circulatorie acută, şoc septic, peritonită prin perforare colon, tumoră colon, metastaze hepatice acute, insuficienţă renală acută. Menţionez faptul că, cancerul a fost galopant, s-au descoperit metastazele doar cu câteva zile înainte de deces în urma unui computer tomograf, din păcate mult prea târziu. Am depus dosarul de daune din septembrie şi am întrebat de mai multe ori ce s-a rezolvat şi mi s-a răspuns că societatea de asigurări a trimis o adresă către spital (şi nu către medicul de familie, pentru că acesta ceruse un onorariu şi de ce să plătească ei, doar nu-s proşti) şi că nu li s-a răspuns la acea adresă. Mi-au sugerat mie să mă interesez de soarta dresei însă cei de la spital au zis că e speţa societăţii de asigurări. Dacă se poate vă rog să-mi comunicaţi ce pot să fac mai departe. Menţionez faptul că este vorba de o sumă mică de bani aproximativ 5000 de lei.

Alte discuții în legătură

Acoperire credit restant de către asigurator in urma decesului titularului de credit ALMA75 ALMA75 Buna ziua, In data de 16 august soțului meu i s-a făcut rău si am chemat ambulanta, care l-a transporta la spitalul județean Argeș. După 72 de ore in ... (vezi toată discuția)
Malpraxis - rog sfaturi ALEXANDERT ALEXANDERT Buna ziua, din pacate va scriu in legatura cu o situatie foarte grava: sotia mea a efectuat o colonoscopie in urma careia i s-a pus un diagnostic gresit ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat; probleme cu asiguratorul kala kala Buna, ma numesc Calin si incerc sa fiu cat mai pe scurt si la subiect. Mama mea d-zeu s-o odihneasca, a contractat un credit de nevoi personale fara ... (vezi toată discuția)