avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... debitor decedat; probleme cu asiguratorul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

debitor decedat; probleme cu asiguratorul

Buna, ma numesc Calin si incerc sa fiu cat mai pe scurt si la subiect. Mama mea d-zeu s-o odihneasca, a contractat un credit de nevoi personale fara garantii si fara giranti (6000 lei) BCR pt. inlocuirea centralei termice, economiile epuizate cu medicii in urma cu un an fiind diagnosticata cu tumoare colono-rectala si operata + tratament (cancer) asta se petrecea la sfarsitul luni August anul trecut , lucrurile au mers foarte f. bine si in noiembrie a contractat (at.) creditul , din pacate anul acesta in luna iulie facand controlul..... sa constatat ca au aparut recidive fiind foarte galopant.....ea stingandu-se din viata in urma cu trei saptamini.
Intrbatre mea este sant obligat sa restitui suma ramasa banci....???avand in vedere faptul ca a incheiat si o asigurare de viata in momentul contractari creditului .
Faptul ca in dreptul unui paragraf din asigurare este o steluta mica mica.....si jos scrie f.f.f. mic faptul ca daca sufera de anumite boli etc... sau tumori de orice fel dobandite inainte de credit nu se despagubeste.
Banca imi cere fisa medicala a mamai mele iar medicul de familie a spus ca nu poate sa-mi dea fisa medicala decat actul constatator al decesului , in care este scris ,,insuficenta respiratorie, hipertensiune....,,
rog un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc anticipat, cu stima Calin.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:11, 5 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Fiind o cauza preexistenta, asiguratorul nu raspunde decat daca ati mentionat-o in cererea pentru acordarea asigurarii. Banuiesc ca nu ati bifat ca este bolnava, altfel nu ar fi primit asigurarea.

Daca acceptati mostenirea, atunci mosteniti si datoria mamei.
Intrucat nu ati prezentat situatia reala la intocmirea creditului si a incheierii asigurarii, societatea de asigurare nu va acoperi riscul.

Prin urmare, ccreditul va trebui restituit de dvs in calitate de mostenitor al mamei, in limita activului mostenit. Adica valoarea datoriilor nu va putea depasi valoarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat, mama decedata igabi44 igabi44 Buna seara, Mama mea a luat un credit de 8.500 lei, in ian. 2011, iar in iunie a decedat (tumoare cerebrala). Eu am mai platit rate pana in sept. 2011. In ... (vezi toată discuția)
Dupa deces,mostenitorii mai platesc ratele celor decedati? NeamtuGeorgiana NeamtuGeorgiana Buna seara, Va rog,in urma decesului mamei mele,ce a avut un card de credit,am depus actele pe care mi-i le-au cerut pentru ca asiguratorul sa achite ... (vezi toată discuția)
Persoana a decedat si avea credit katy20ro katy20ro Buna ziua, Mama mea a decedat anul acesta in februarie. Avea contractat un credit din septembrie 2015 pe 5 ani. Creditul avea si o asigurare atasata. Cauza ... (vezi toată discuția)