avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... persoana a decedat si avea credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

persoana a decedat si avea credit

Buna ziua,
Mama mea a decedat anul acesta in februarie. Avea contractat un credit din septembrie 2015 pe 5 ani. Creditul avea si o asigurare atasata.
Cauza decesului a fost cancer (limfom malign) si la deschiderea dosarului de daune mi s-a cerut fisa de la medicul de familie pentru a se observa daca acest cancer a fost diagnosticat inainte de contractarea creditului. El a fost diagnosticat cu 4 luni inainte de deces, deci creditul era deja luat. Dar cei de la asigurari s-au luat de alte afectiuni din fisa de la medicul de familie (cardiopatie ischemica, tumoare a vezicii urinare) diagnosticate anterior contractarii creditului si au tras concluzia ca a ascuns aceste probleme de sanatate (care daca ar fi fost dezvaluite nu i-ar mai fi fost acordat creditul -o refinantare defapt) si drept urmare a fost respins dosarul de dauna.
Ce putem face? trebuie sa platim in continuare ratele respective?
Suma contractata era de 5000 lei. Restanta e de vreo 2500. Nu este foarte mult.
Dar in ce fel ne pot constrange pe noi, mostenitorii, sa platim? Nu a fost nimeni coplatitor/girant pe contract. Nu s-a girat cu niciun bun creditul respectiv.
Putem ataca decizia celor de la asigurari de a refuza dosarul de dauna? In baza faptului ca motivul decesului a fost o boala instalata dupa luarea creditului .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:52, 15 Mai 2017
Daca asiguratorul nu acopera plata vor plati mostenitorii.
Doamna, daca preluati mosteniurea, preluati si activul, dar si pasivul. Adica si bunuri si datorii. Creditorul poate executa bunurile mostenirii.
Ar trebui si analizata posibilitatea atacarii deciziei asiguratorului, insa vedeti intai daca merita efortul, suma e destul de mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor decedat; probleme cu asiguratorul kala kala Buna, ma numesc Calin si incerc sa fiu cat mai pe scurt si la subiect. Mama mea d-zeu s-o odihneasca, a contractat un credit de nevoi personale fara ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit bcr, incasare despagubire coplatitor Cristiana18 Cristiana18 In urma decesului unei persoane asigurate la BCR ASIGURARI ,persoana ce a facut un imprumut ,coplatitorul poate primi despagubire si in ce conditii ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat yo_ionela yo_ionela Buna ziua, Va scriu in speranta ca voi primi un raspuns concret cu ceea ce am de facut in urmatoarea situatie: In 2010 tatal meu si-a facut un card de ... (vezi toată discuția)