avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titular credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titular credit decedat

Buna ziua,

Va scriu in speranta ca voi primi un raspuns concret cu ceea ce am de facut in urmatoarea situatie:
In 2010 tatal meu si-a facut un card de credit - contractul a fost incheiat cu asigurare de viata si somaj; Pana in noiembrie anul trecut cardul a fost utilizat si s-au platit ratele la scadente fara intarzieri ba uneori mai mult decat era rata lunara. Fiindca tata a murit mi s-a parut normal sa anunt banca ca titularul cardului, unicul de altfel, a decedat iar acestia au spus sa nu mai platim ratele ca vor preda dosarul firmei de asigurari. Acestia din urma au solicitat tot felul de documente printre care si certificatul constatator de deces si fisa medicala de la medicul de familie. Fiinda in cererea de asigurare atasata cardului de credit pe care a incheiat-o in octombrie 2010 era o declaratie pe cont propriu prin care solicitantul declara ca nu sufera de cancer, boli pulmonare etc cererea de despagubire a fost respinsa. Mentionez ca tata a fost diagnosticat cu cancer la doua luni dupa incheiarea contractului si se stia ca sufera de astm bronsic (boala pe care consider ca nu o putem include la boli de plamani- totusi vorbim de organe diferite) aceasta din urma fiind si cauza decesului conform certif constatator.
Acum firma de asigurari solicita achitarea creditului. E corect? Ce putem face in aceasta situatie in conditiile in care nici eu si nici mama nu am semnat aboslut nimic?


Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: yo_ionela , utilizator 23:20, 10 Aprilie 2013
Condoleante!
Ati acceptat mostenirea? Ati mostenit ceva de pe urma tatalui? Daca nu aveti ce mosteni sunteti inca in termen ca sa declarati ca renuntati la mostenire si astfel nu mosteniti datoriile tatalui.
Daca veti mosteni mai mult decat datoria la banca, puteti face contestatie la executare si sa aratati ca nu au dreptul sa va execute deoarece diagnosticul a fost dat ulterior semnarii creditului.
Succes,
Multumesc. Inca nu am facut nici un demers in privinta mostenirii. Evident ca mostenirea este/ va fi mai mare decat datoria insa nu mi se pare corect, din moment ce el si-a platit asigurarea - (era inclusa in rata lunara)- timp de 2 ani, iar banca a spus sa nu mai platim pana cand cei de la asigurari analizeaza dosarul. Contestatia o putem depune inainte ca ei sa dea curs la cine stie ce proceduri? In cat timp poate fi contestata aceasta decizie a lor de a respinge dosarul ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire pentru credit doina75 doina75 Buna seara . Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat . In 2006 tata a facut un credit la BCR si a semnat si o polita de asigurare pt credit . ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)