Buna seara . Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat . In 2006 tata a facut un credit la BCR si a semnat si o polita de asigurare pt credit . Nu stiu exact despre ce suma e vorba . La aceea vreme tatal nu era bolnav abia dupa 2 ani a avut o internare pt aprindere de plamani si s-a descoperit ca este cardiac . Acum 4 luni a decedat , fratele meu a depus toate actele la banca urmand sa primim un raspuns in terman de 30 de zile . Am mai sunat la firma si s-a comunicat ca se analizeaza dosarul . Saptamana trecuta a venit acasa la tata de la banca o doamna sa someze ca nu se platesc ratele iar dosarul este respins fara o motivatie ! Am sunat la firma de asigurari si ni s-a spus ca pe fisa de internare scrie ca suferea de ciroza , ceea ce ne-a socat , caci nu stiam ca tata suferea de ficat , si de aceea asigurarea nu plateste creditul. Tata a murit de infarct miocardic acut . Mentionez ca nu a avut giranti , ipoteca sau alte probleme .De asemenea nu are nimic pe numele lui , proprietara casei este mama care deasemenea e decedata de 5 ani .Deci noi nu avem mostenire de la tata nimic . Ce trebuie sa facem in continuare ? Poate banca sa ne oblige sa platim creditul ?
casa e mostenita de la bunici . S-a facut partaj intre mama si matusa iar casa i-a revenit mamei . Ulterior in 2007 a facut intabulare pe numele mamei ca unic proprietar
Nu veti plati acest credit, nu veti avea nicio problema. Mostenitorii raspund pt datorii in limita activelor mostenite, cum ziceti ca tata nu avea nimic la data decesului, nu veti avea de plata. Poate totusi avea ceva bunuri, si cele cumparate cu mama in casa sunt tot bunuri comune.
Va multumesc foarte mult , mi-ati luat o piatra de pe inima !! Parintii s-au mutata la tara si au locuit impreuna in casa batraneasca mostenita de mama . Dupa moartea mamei noi nu am deschis succesiunea caci nu am avut nevoie , iar acum ne vedem neputinciosi caci nu avem cum sa platim acest credit . De la asigurari au spus ca trebuie sa facem contestatie si sa aducem dovezi pt o motivatie ... si iar ceata .
Mostenire
iuliamostenire
buna ziua
am si eu o problema.tatal meu a decedat in urma cu 6 ani.inainte cu un an, el a facut un credit cu ipoteca la banca romaneasca( tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)