avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unei datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unei datorii

Mama mea a luat un credit in valoare de aproximativ 90.000 lei. Problema este ca are risc crescut de AVC si infarct miocardic din cauza unor probleme din nastere si din cauza fumatului.

Nu am cea mai buna relatie cu ea.

Acum - daca ea ar stii ca e pe moarte, ar putea sa-mi faca o "gluma" si sa-si vanda casa si masina inainte de sa moara si sa pice pe mine toata datoria?
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 02:32, 12 Aprilie 2015
poate să vândă ce vrea, dar dumneavoastră nu veți ”moștenii” datoria decât dacă veți accepta succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumut contractat cu puțin înainte de deces. trebuie să plătim noi, moștenitorii, sau nu avem nicio obligație? menționez că printre documente am găsit o asigurare de viață cu beneficiar banca 88Maria88 88Maria88 Socrul meu a murit pe data de 15 martie. Înainte să moară cu câteva luni a făcut împrumut la Raifaisen bank. Aș vrea să știu și eu în acest moment ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Executare silita / mostenire babu2 babu2 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Bunica a acumulat datorii la cheltuielile de bloc de circa 3000 ron si a fost actionata in instanta de catre ... (vezi toată discuția)