avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neachitat, mama decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neachitat, mama decedata

Buna seara,
Mama mea a luat un credit de 8.500 lei, in ian. 2011, iar in iunie a decedat (tumoare cerebrala). Eu am mai platit rate pana in sept. 2011. In contract nu e prevazut ca mostenitorii (eu si sora mea) vor prelua datoria. Societatea de asigurari a spus ca va inceta polita de asigurare. Suntem obligati, noi mostenitorii sa preluam datoria? Eu am un venit de 300 lei,iar sora mea lucreaza in strainatate fara acte.....
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: igabi44 , utilizator 22:17, 4 Decembrie 2011
Daca dvs ati dezbatut masa succesorala,respectiv ati acceptat "activul" defunctei,aveti obligatia sa achitati si eventualele datorii ale acesteia
Mostenitorii, daca au acceptat succesiunea, preiau atat activul cat si pasivul, adica datoriile. Spuneti ca societatea de asigurari a spus ca va inceta polita de asigurare. In mod normal, daca la incheierea contractului de imprumut mama dumneavoastra a fost obligata la incheierea unei polite de asigurare de viata, iar ratele au fost platite constant, pana la deces, societatea de asigurare trebuie sa suporte creditul neachitat catre banca. Indemnizatia de asigurare reprezinta suma ce ramane de achitat catre banca la momentul decesului asiguratului.
Am vorbit cu cei de la asigurare si au zis ca ei nu platesc. Nici eu si nici cei de la banca nu am vazut polita de asigurare. Ce pot sa fac? Am facut copii de pe fisa de la medicul de familie (2009-2011) sa se vada ca ea avea poliartrita reumatoida si hipertensiune arteriala (14,7),ceea ce e normal la varsta ei-67 ani,dupa cum spune si medicul. Lua tratament pt tensiune (enap),un medicament pe care il ia si persoane mai tinere. Nu avea niciun semn ca ar avea tumoare. Am aflat prea tarziu... Deci, cei de la asigurare nu aveau motiv sa intrerupa polita. Au zis ca avea hipertensiune arteriala si.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste ratele unui bun daca persoana in cauza care a facut rata, a decedat pintilescusorin pintilescusorin Sora mea in varsta de 26 de ani,a luat acum 4 luni o masina de spalat, in rate, de la un magazin de electrocasnice din Bacau.Din pacate pe data de 25 ... (vezi toată discuția)
Un credit de nevoi personale se mosteneste? GeaninaC GeaninaC Bună seara, am nevoie de sfaturi de la cineva care a trecut prin aceeași situație și/sau cineva care deține cunoștințe în ... (vezi toată discuția)