avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reexaminare sau contestare certiifiicat medico legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reexaminare sau contestare certiifiicat medico legal?

Buna ziua.As dori sa ma sprijiniti cu un sfat in ce priveste certificatul medico legal emis in urma unui accident auto.In speta, in urma unui accident auto, victima a suferit vatamari corporale ce au necesitat potrivit certificatuluii medico legal intre 35 si 40 zile de ingrijiri medicale. Avand in vedere ca numarul este sub cele 90 zile necesare pentru incadrarea la infractiunea de vatamare corporala din culpa, dosarul a fost clasat la parchet., astfel ca autorul a ramas nesanctionat. Dupa 6 luni de la accident victima necesita in urma unor controale medicale o noua interventie chirurgicala, care de asemeni va necesita zile de ingrijiri medicale.Intrebarea mea este daca ar trebui ceruta o reexaminare a certificatului medico legal sau o contestatie la certifiicatul medico legal?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:31, 29 Noiembrie 2016
Puteti cere inca un certificat medico-legal

Nu scrie nicaieri ca este necesar minim 90 de zile de ingrijiri medicale precum este evident. V-a pacalit "procurorul" care trebuie sa respecte intocmai legea nu sa inventeze

In realitatea judiciara nici macar nu-ti trebuie certificat medico-legal sa demonstrezi ca ai fost vatamat ci poti folosi orice fel de probe in baza carora dealtfel instanta poate dispune o expertiza medico-legala

Asta e o uzanta abuziva a "intantelor" romanesti
Nu este nicio "pacaleala" a procurorului,intr-adevar, ptr.infractiunea de vatamare corporala(art.194 NCP) este necesar ca leziunile traumatice sau afectarea sanatatii unei persoane sa fi necesitat pentru vindecare ,mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale[art.190(1) b)NCP],puteti cere un nou certificat medico-legal in functie de situatia actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea juridica conform noului cod penal montemir montemir In anul 2010 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala pentru care victima a obtinut un certificat medico legal de 50 zile. Am ... (vezi toată discuția)
Am primit de la parchet ordonanta...dar nu stiu ce trebuie sa ... fsiarazvan fsiarazvan [i]Am primit de la parchet rezolutia unui dosar rezultat dintr-un accident cu victima. Am sters numele si alte identificatoare si le-am lasat pe ale mele . ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)