avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Refuzare înregistrare fiscal auto primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Refuzare înregistrare fiscal auto primarie

Buna ziua, mă aflu în situația de a nu putea înregistra fiscal pe numele meu o masina datorită unei amenzi,si o să vă descriu situatia.Am cumpărat o masina ,am făcut contract vânzare-cumparare,proprietarul mi-a dat fiscalul,a făcut radierea fiscala de pe numele lui,tin să precizez ca m-am înțeles cu proprietarul să rămână el în talon si civ eu doar să trec fiscalul pe mine.Ajungand la primărie mi-a fost refuzată înregistrarea pe motiv că am o amendă și trebuie să o plătesc,pentru ca nu ii lasă sistemul să taie chitanță pentru înmatriculare.Vin si va intreb, cum as putea proceda,e normal să-mi taie chitanță pentru înmatriculare?chiar dacă io nu o inmatriculez pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Veromicle , utilizator 19:48, 24 Mai 2021
Numai pentru plata impozitului se conditioneaza plata amenzilor.
Incasarea taxelor diverse nu este conditionata de plata amenzilor.

ART. 165 Ordinea stingerii obligațiilor fiscale-Cod procedura fiscala

(1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligații fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligațiile, atunci se stinge obligația fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:
a) toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;
b) obligațiile cu scadențe viitoare, la solicitarea debitorului.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plății taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.

ART. 1 Definiții
36. taxă - prelevarea obligatorie, indiferent de denumire, realizată în baza legii, cu ocazia prestării unor servicii de către instituții sau autorități publice, fără existența unui echivalent între cuantumul taxei și valoarea serviciului;

Solicitati temeiul legal in baza caruia nu va este incasata taxa iar daca nu va intelegeti cu functionarul prezentati cuprinsul art. 165 alin. (2) sau platiti amenda pe care tot o veti plati inainte de impozite!:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Andreyas86 a scris:


.Ajungand la primărie mi-a fost refuzată înregistrarea pe motiv că am o amendă și trebuie să o plătesc,pentru ca nu ii lasă sistemul să taie chitanță pentru înmatriculare.




Autoritatea competenta sa dispuna inmatricularea vehiculelor este numai serviciul specializat din cadrul MAI=serviciul politie rutiera -evidenta auto - nu primaria !
Autoritatea financiara are obligatia,la cererea contribuabilullui sa inregistreze pe rolul fiscal al acestuia achizitia sau tranzactionarea de bunuri mobile sau imobile
Exista dispozitie expresa in codul fiscal care prevede ca in cazul contribuabililor care sunt in evidenta cu debite in derulare,in cazul cand acestia solicita diferite servicii din partea autoritatii fiscale,aceasta urmeaza initial sa perceapa c/v debite si ulterior achitarii acestora sa solutioneze cererea contribuabilului,

Eu am o mașină de 3 ani înscrisă.. Primăria refuză plata impozitului pe motivul unei neplati a unei alocatii suplimentare.... Am achiziționat alta mașină cu fiscal in regulă.. Primăria refuza luarea in evidenta.. Sfaturi va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului proprietarului Mihtarian Mihtarian Buna ziua.Am domiciliul din buletin la aceeasi adresa unde il au si parintii mei.Apartamentul este pe numele lor.Au vrut sa plateasca impozitul pe apartament ... (vezi toată discuția)
Impozit anual 2016 RAnaMaria RAnaMaria Buna ziua, bunica mea nu poate achita impozitul anual pentru ca fiul ei are o amenda neplatita. Propietar este bunica, fiul ei insa are buletin pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Plata impozit daca ai amenzi neachitate ankuta ankuta Buna seara, In momentul de fata daca depun bani in cont cei de la taxe scad amenzile mai intai si impozitele raman ca fiind neachitate. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)