avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reorganizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reorganizare ONG

In anul 2010, 10 memri fondatori am infiintat un ONG(Club de pescuit). Acum din cei 10 mai suntem activi doar 4 si nu putem lua hotarari fara 50% +1 din membri. Cei 6 care sunt inactivi vor sa se retraga din club. Pentru a face totul legal trebuie sa facem acte din nou la judecatorie ceea ce ar costa cam 1000 lei. Am vrea sa facem o hartie de mana semnata de toti cei 10 membri fondatori si stampilata prin care sa se mentioneze ca cei 6 membri inactivi se retrag de buna voie si nu mai au nici o pretentie pentru a putea merge cu clubul mai departe.

Intrebarea este: Se poate asa ceva din punct de vedere juridic sau acea hartie nu are nici o valoare?, sau trebuie neaparat facut acte la judecatorie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:11, 29 Noiembrie 2016
Primiti in asociatie alte persoane cu drepturi depline in urma exprimarii in scris a dorintei de adeziune la asociatie. Apoi convocati adunarea generala a asociatiei la care sa fie semnat procesul verbal al adunarii de catre membrii prezenti. La aceasta adunare veti face alegeri pentru noua structura de conducere. Acest proces verbal il veti depune alaturi de alte acte la judecatorie. Altfel nu se poate.
Membrii fondatori raman acolo in actele de la infiintarea asociatiei. In timp pot aparea solicitari in scris de renuntare la calitatea de membru al asociatiei dar acest simplu fapt nu se inregistreaza la judecatorie (nici primirea de noi membrii) ci doar daca aceste persoane se numara printre cei care ocupau sau vor ocupa functii de conducere. Vedeti in statut si durata mandatului structurii de conducere.
Cu aceasta ocazie, nai puteti sa aprobati in adunarea generala si alte aspecte si sa figureze in procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membru asociatie - atragere nou membru crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am o asociatie in care suntem 3 membri - ma intereseaza ca unul din membri sa iasa deci sa se retraga si sa intre unul nou - pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Deces membru fondator PopescuDragos PopescuDragos Buna seara, Am infiintat cu ceva timp in urma asociatie club sportiv, iar la momentul infiintarii eram 5 membrii fondatori. In urma cu aproximativ 2 ani unul ... (vezi toată discuția)
Inlocuire membru fondator asociatie soridana soridana Buna ziua! Am nevoie de un sfat privind cea mai simpla modalitate de a inlocui un membru fondator al unei asociatii nonprofit ( dans) cu alta persoana. ... (vezi toată discuția)