avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara student
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara student

Buna seara , am si eu o intrebare daca se poate sa imi raspundeti. Sunt studenta anul 1 ,am depus la tribunal actele necesare pentru pensie de intretinere pe care trebuie sa mi-o ofere tatal meu . Am primit astazi prin posta prima comunicare . In cererea formulata de tatal meu ,acesta sustine faptul ca este de acord cu plata de 1/4 din veniturile sale , dar acesta a mentionat urmatoarele : citez'' in masura in care aceasta va solicita plata unor cheltuieli de judecata va solicit sa respingeti aceasta cerere ca fiind neintemeiata.''
Daca eu solict achitarea cheltuielilor de judecata poate fi anulat dosarul ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:09, 1 Decembrie 2016
Nu ati avea de ce sa cereti cheltuieli de judecata ca tatal e de acord cu cererea dvs. Ce cheltuieli ati avut ?

va solicit sa respingeti aceasta cerere ca fiind neintemeiata

Se refera la cererea pt cheltuieli .
Alaturi de cererea in scris ,si dovada veniturilor ce au sosit in comunicare ,am primit si o hartie "Comunicare Adresa '' in care scrie ''in calitate de reclamant ,va comunicam intampinarea si faptul ca in termen de 10 zile de primirea prezentei comunicarii aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare.Depuneti documentele solicitatea si inscrisurile doveditoare intr un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte''
Ce trebuie sa depun ?
Art. 201
Fixarea primului termen de judecată
(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165.
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.

Detalii: [ link extern ]

Asa cum paratul a raspuns cererii dvs, asa ar trebui ca dvs sa raspundeti intampinarii lui, insa dupa cum vedeti nu e musai sa o faceti.
Puteti sa depuneti totusi un raspuns in ca epriveste cheltuielile de judecata.
Dar ce cheltuieli de judecată aveți, dacă taxa de timbru judiciar este numai 20 lei.
Legea prevede că, dacă tata vă recunoaște prin întâmpinare sau la primul termen pretențiile, nu mai poate fi obligat să suporte și cheltuielile de judecată.
Dar cu 20 lei, nu ați cheltuit o avere.
Multumesc , deci nu este obligatoriu sa ii mai raspund intampinarii , deoarece nu am timp sa ajung la tribunal.

multumesc, nu stiam ca cheltuielile de judecata se refera doar la cei 20 de lei .Eu oricum nu am pomenit nimic in cerere de cheltuielile de judecata

dar dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac sa mai depun intampinare daca nu am nici o pretentie de cheltuieli ,si daca trebuie pot sa trimit pe mama sa o depuna.

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Termen de recomandare ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Pentru un dosar litigiu munca pretenții depus in oct 2013 am obținut termen recomandare sep 2014. Pot sa aflu măcar daca s-a trimis ... (vezi toată discuția)