avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog informatii privind gardul cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog informatii privind gardul cu vecinii

Buna ziua!
Am un gard din placi de beton, facut pe hat, cu acordul vecinului, dar din banii mei, in urma cu vreo 4 ani. Vecinul a insistat, cand am ridicat gardul, sa-l las sa-si agate niste jardiniere cu flori, ancorandu-le intre placi, cu niste urechi metalice care se vad pe partea mea de gard. Ca sa nu fie suparari, am fost de acord. Intre timp mi-am vopsit gardul pe partea mea, inclusiv ancorele respective, si arata ok. Zilele trecute am observat vopseaua sarita pe anumite portiuni, pe unde vecinul a introdus printre placi niste sarme groase ca sa-si ancoreze niste trandafiri agatatori plantati langa gard.
Pe mine m-a deranjat acest lucru. Sarme care sa ma agate cand trec pe langa gard, in curtea mea, si care sa duca si la rugina, nu mi se par chiar OK.
Vecinul meu nu este un om cu care sa ma pot intelege omeneste. De aceea am si optat pentru un gard inalt din placi de beton. Inainte am avut un gard din plasa de sarma pe care mi l-a gaurit cu lemnele stivuite fix in gard.
Intentionez sa tai sarmele la nivelul gardului meu.
Va rog sa-mi spuneti daca gresesc. Ce drepturi am eu si ce drepturi are el in acest caz? Chiar daca este pe hat, daca gardul este platit integral de mine, n-ar trebui sa-mi ceara acordul sa-l foloseasca in acest mod?
Chiar daca nu-mi veti da dreptate, tot ma intereseaza opinia dvs legala si umana.
Cu stima.

Alte discuții în legătură

Bună ziua , locuiesc la casă și vecinul din partea stângă ... vptl vptl Bună ziua , locuiesc la casă și vecinul din partea stângă a plantat iederă de-a lungul gardului meu de beton si a garajului fără acordul meu. Planta ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu, amenintare.... adriana.popescu adriana.popescu Buna ziua, As avea rugamintea sa imi dati si mie niste lamuriri in legatura cu urmatorul caz: Parintii mei care sunt bolnavi - locuiesc in mediul rural - ... (vezi toată discuția)