avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agresata la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agresata la locul de munca

Buna ziua,

O buna prietena tocmai a fost agresata la locul de munca de catre unul dintre colegi. Totul a inceput ca o joaca intre acest coleg baiat si o alta fata apoi prietena pentru care va scriu l-a tras pe baiat de camasa ca sa o lase in pace pe cealalta colega. Acesta s-a enervat si a strans-o tare de ambele brate. Atat de puternic incat are pielea luata in mai multe locuri, urme rosii si vanatai negre pe intregul antebrat.
Cand i-a spus team leaderului (da, asta s-a intamplat intr-o corporatie!!!) acesta i-a zis sa se asigure ca nu e si vina ei daca vrea sa mearga la HR pentru ca totul i se poate intoarce impotriva!

E normal asa ceva? Mie imi pare o strategie de intimidare! Corporatia nu e raspunzatoare pentru ceea ce s-a intamplat? Ce poate face prietena mea in cazul acesta?

Mentionez ca am sunat la IML dar nu raspunde nimeni si nu stim daca maine, de 1 Decembrie, este deschis.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 1 Decembrie 2016
In doctrina s-a opinat :
"Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligaţia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului" (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 665)

In speta, prieteana dvs poate sesiza conducerea sau poate depune o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizică si verbală la locul de muncă Heghibeli Heghibeli Bună! Ieri la servici un coleg m.a agresat fizic (m.a treas de ureche) si mi.a adresat cuvinte jignitoare. Pentru ca fosta lui concubină mi.a trimis câteva ... (vezi toată discuția)
Hărțuire psihică la locul de munca Mocanu Florina Ioana Mocanu Florina Ioana Daca o persoana din conducere m-a jignit public in lipsa mea ce se poate face? (vezi toată discuția)