avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Informare aplicare amendă conform OUG/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Informare aplicare amendă conform OUG/2002

Bună seara,

Am găsit în cutia poștală, cât și pe parbrizul mașinii parcate la poartă, o informare care spune următoarele:

"Stimați cetățeni, vă informăm faptul că echipa de deszăpezire este pregătită pentru a interveni, în cazul în care condițiile meteo o vor impune. Având în vedere aceste aspecte, vă solicităm să ne sprijiniți pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire. Astfel, sunteti rugați să NU PARCAȚI pe carosabil și trotuare, în perioada următoare. În caz contrar vă informăm faptul că ne vedem nevoiți să vă sancționăm cu amendă contravențională, cu sume cuprinse între 500 lei și 625 lei, conform OUG 195/2002. Poliția Locală a Orașului Voluntari."

Precizez că nu există semne de interzicere a staționării, nici linie continuă pe toată lungimea străzii. Parchez mașina jumătate pe trotuar, jmătate pe carosabil. În Voluntari nu știu să existe parcări, doar private.

Cățiva cetățeni au fost deja amendați, e ceva de făcut?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
aiulianctin, utilizator
Cel mai recent răspuns: aiulianctin , utilizator 09:57, 12 Decembrie 2016
Buna seara,
Atacati orice PV de contraventie in instanta avand in vedere ca nu exista temei legal pentru amendare.
Este in interesul dvs. sa nu parcati in locurile unde intra utilajele de dezapezire. Va puteti alege cu avarierea autoturismului. Nu puteti invoca lipsa indicatoarelor rutiere. In caz ca veti contesta o eventuala amenda societatea care efectueaza dezapezirea se apara prin faptul ca ati fost avertizat sa nu parcati autoturismul in respectivul loc.
~ Conținut șters la cerere ~
Bună ziua,

Înțelegeți greșit situația. Nu vreau să blochez niciun drum ori trotuar, în trecut mi-am curățat singur partea de carosabil din fața porții tocmai pentru parcare, problema era amenda.

Cei de la Poliția Locală Voluntari au trimis o nouă notificare, prin care se înțelege că doresc sprijin de la locuitori, fără să amintească de amendă. Locuitorii din Voluntari sunt acum liniștiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)
Parcarea pe un drum public. CatalinRus CatalinRus Buna ziua, am si eu o intrebare si as avea nevoie de ajutor specializat. Eu locuiesc pe o straduta pe care sunt maxim 10 case. E un drum de piatra destul de ... (vezi toată discuția)