avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

pomelnicul care lam dat preotului cu cererile melecare sunt intime.Pomelnicile care ajung la altar merg inapoi la persoana care vinde lumanarile .numai ca o persoana din biserica a luat de la persoana care vindea lumanari pomelnicul meu si la dat la presa sa il publice si a fost publicat se considera furt ce a facut acesta persoana?
Cel mai recent răspuns: Roman85 , utilizator 12:11, 3 Decembrie 2016
Fapta poate intruni conditiile infractiunii de Violarea secretului corespondenţei, art.302 C.pen.

(1) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
[...]
(4) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
[...]
(7) Pentru faptele prevăzute la alin. (1), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Daca inscrisul a ajuns la destinatie adica la preot si eu sunt de parere ca este vorba de art. 302 CP.
Are vreo importanta faptul ca anul trecut preotul a murit? cu privire la cazul ce vi-lam prezentat?
Are importanta, in sensul in care martorul nu mai poate fi audiat, daca audierea lui ar fi fost importanta si in sensul in care Violarea secretului corespondenţei se urmareste la plangerea prealabila a persoanei vatamate si termenul pentru introducerea acesteia este de 3 luni. conform Articolul 296 - Termenul de introducere a plângerii prealabile
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
pai nu inteleg ar mai fi nevoie de audierea parintelui? eu zic ca nu din moment ce se stie si aceav femeie care vinde lumanari va spune da pomelnicele de la altar vin la mine aici unde vand lumanari si 2 la mana fapta sa petrecut in iulie2015 se mai poate depune acum plangere pe articolul la care faceti referire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei Maria Micu Maria Micu Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac daca cineva ne violeaza corespondenta a intrat si pe adresa de mail- mi-a trimis un mesaj cu o adresa care nu-mi apartine ? (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)