avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contractul de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contractul de mandat

contractul de mandat incheiat intre asociatia de propietari si presedintele ales in adunarea generala , este necesar numai in cazul cand presedintele este retribuit ? sau indiferent daca este retribuit sau face munca voluntara este nevoie de un contract de mandat ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:37, 5 Decembrie 2016
Contractul de mandat se incheie in Comitetul Executiv respectanduse hotarararea Adunarii Generale care va stabili durata mandatului sau retributia dupa caz.
Indiferent de beneficii se incheie un contract de mandat .
Dispozitia in vigoare prevede L nr 230/2007
Art. 32
(1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.

In cazul in care presedintele de asociatie intelege sa exercite benevol responsabilitatile functiei,urmeaza a se consemna in contractul de mandat
Sa inteleg ca elementul de indentificare al presedintelui in relatiile cu terti este contractul de mandat si nu procesul verbal al AG in care s-a ales presedintele?
Ce intelegeti "elementul de identificare" ?
Presedintele de asociatie de proprietari este ales de catre participantii la adunarea generala
Conform dispozitii in vigoare ,reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari detin obligatia sa incheie raporturi juridice cu asociatia de oproprietari
Presedintele,membrii comitetului executiv ,cenzorul ,pot fi retribuiti in baza unui contract de mandatconform hotararii adunarii generale care aproba bugetul de venituri si cheltuieli ,L nr 230/2007
Art. 32
(1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.



Art. 33


(2) Cenzorul sau cenzorii alesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.

Legiutorul precizeaza ca temeiul legal pentru acordatrea indemnizatiei lunare o reprezinta clauzele asumate in contractul de mandat-in cazul presedintelui de asociatie,cenzorului,memebrilor comitetului executiv
Legiutorul a prevazut varianta pot fi retribuiti,dar exista si cazuri in care presedintele ,cenzorul accepta sa exercite atributiile functiei benevol,situatie in care acestora li se incheie contracte de mandat in care se precizeaza ca inteleg sa nu aiba pretentia pentru indemnizatie lunara
in relatiile cu terti, domnul x , reprezinta asociatia de propietari in calitate de presedinte , ca sa dovedeasca ca domnul x este presedintele ce trebuie sa prezinte ? contractul de mandat sau procesul verbal sedintei cand a fost ales ? care este documentul care legitimiteaza calitatea de presedinte ?

Alte discuții în legătură

Mandat presedinte asociatie proprietari? oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare!! suntem o asociatie de proprietari cu 30 apartamente, si avem un presedinte in functie ales timp de 15 ani consecutiv. Acest ... (vezi toată discuția)
Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)