Acum 4 ani in sfarsit am reusit sa am hitararea judecatoreasc devinitiva si irevocabila,insa tatal cooiilor are dreptul la o luna de zile pe an as vede copii.de 4 ani nu dia vazut copii de loc pentru ca nu a vrut.acum imi cere ca vrea sa vada copii si sa ii las in vacabta la el insa copii in varsta de 10 si 12 ani nu vor sa se duca nici nu vir sa il cada.ce pot face in aceasta situatie .tatal copiilor ma ameninta ca ma da in judecata ca nu vreau eu sa ii las dar copii nu vor sa se duca la el.va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.multumesc.
Buna seara,
Incercati sa ii convingeti ca este, totusi, tatal lor.
daca nu vor si nu gasiti nicio cale de a ajunge la o intelegere atunci il lasati sa va dea in judecata si solicitati audierea minorilor in camera de consilul.
In acest fel se va convinge si dl judecator ca nu este reavointa.
Va va indeman sa mergeti la o terapie de grup atat dumneavoastra cu minorii cat si tatal.
Cand vine lasati-l singur sa discute cu copiii. Poate ii lamureste el.
Multumesc frumos pentru raspuns.copii nu vor sa se duca in vacanta la el pentru ca sunde 4 ani de cand nu il mai vad si nici nu prea tine legatura cu copii.vorbeste de cel mult 5-6ori pe an.sunt deja marisori si au spus ca pentru ei tatal lor este un strain mai ales ca ultima oara cand a fost la el nu s-au simtit deloc intelesi sau iubiti sau cel putin asa mi-au spus ei.multumesc frumos pentru raspunsuri.
Este totusi tatal lor. Desi nu sunt de accord cu aceasta disparitie in neant, cred ca le-ar face mai bine totusi sa il cunoasca.
Sugerati fostului partener sa inceapa cu o ora, doua, in prezenta dumneavoastra pentru ca cei mici sa se acomodeze.
Stimată doamnă, refuzul copiilor de a pleca cu tatăl lor (cel înscris în certificatle de naştere) este aspru sancţionat de legislaţia română.
Dacă domnul NU ESTE DE ACORD cu sugestia antepostatorului meu, de a se obişnui treptat cu copiii sau copiii pur şi simplu nu se obişnuiesc cu el în 2-3 zile astfel încât să plece cu el în vacanţă, a doua zi după refuz are dreptul să se prezinte cu executorul judecătoresc, care va consemna refuzul minorilor. Veţi primi termen ca într-o lună copiii să plece cu el, altfel vor fi obligaţi la 3 luni de cosiliere psihologică. Dacă nici atunci nu vor să meargă, veţi fi penalizată cu o sumă între 100 -1000 lei/zi întârziere.
Nu ştiu cum se procedează în situaţia în care domnul are program doar o lună de vacanţă, compact, şi atât, totuşi, dacă domnul doreşte, vă poate chema în instanţă pentru a dovedi alienarea parentală a copiilor, proces care necesită expertiza psihologică a copiilor, consiliere a copiilor şi a dvs.
Deci este bine să convingeţi copiii că este spre binele lor să plece cu tatăl lor în vacanţă, chiar dacă nu îl cunosc. Orice are un început :)
Executare silita minor
karmy
Buna ziua. Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In urma cu ceva vreme am primit o somatie pt executare silita formulata de fostul sot pt respectare ... (vezi toată discuția)