avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna seara, am o intrebare legata de pensionare la limita de varsta. Varsta la data pensionarii 58 ani si 5 luni, conditii normale de munca sistem public 42 ani 1 luna 11 zile din care 18 ani 4 luni 13 zile conditii normale de munca, gr. 1 - 9 ani 10 luni 20 zile, gr 2 7 ani 2 luni 27 zile, stagiu aferent grupe 6 ani si 6 luni, dar sporurile de noapte nu au fost valorificate intrucat actul normativ este incorect, acelasi lucru si cu programul prelungit,dar problema este ca nu s-au luat in considerare nici conditiile speciale - cadru militar- 1 an 11 luni 13 zile, invocand legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. Va rog sa ajutati pt ca eu nu mai inteleg nimic, cand mi-am facut dosarul doamna de la personal s-a intresat si totul era ok, nu inteleg de ce mi s-au respins anii de " militarie". Va multumesc anticipat!!! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: eva_alexa29 , utilizator 13:05, 7 Decembrie 2016
Buna ziua,
Nimeni nu ma poate lamurui???
Macar sa imi spuna cineva cum poate fi interpretata legea 223/2015, de ce fractiile de an nu se iau in considerare....
O zi buna!

eva_alexa29 a scris:

Buna seara, am o intrebare legata de pensionare la limita de varsta. Varsta la data pensionarii 58 ani si 5 luni, conditii normale de munca sistem public 42 ani 1 luna 11 zile din care 18 ani 4 luni 13 zile conditii normale de munca, gr. 1 - 9 ani 10 luni 20 zile, gr 2 7 ani 2 luni 27 zile, stagiu aferent grupe 6 ani si 6 luni, dar sporurile de noapte nu au fost valorificate intrucat actul normativ este incorect, acelasi lucru si cu programul prelungit,dar problema este ca nu s-au luat in considerare nici conditiile speciale - cadru militar- 1 an 11 luni 13 zile, invocand legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. Va rog sa ajutati pt ca eu nu mai inteleg nimic, cand mi-am facut dosarul doamna de la personal s-a intresat si totul era ok, nu inteleg de ce mi s-au respins anii de " militarie". Va multumesc anticipat!!! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie anticipat conf. deciz.ccr 632/2018. bi23 bi23 ACIVITATE-CONF.DECIZIE PENSII MILITARE 21 ANI 7 LUNI 6 ZILE. cadru militar 13 ani ,10 luni ,16 zile , -conditii deosebite 11 ani,1 luna,11 zile, -conditii ... (vezi toată discuția)
Reducere virsta standard de pensionare safety safety Va rog sa mi se precizeze daca pentru activitatea desfasurata in sistem militar(cadru militar in activitate/ofiţer) in perioada 01.04.1995-14.01.2013(17 ani ... (vezi toată discuția)
Stagiu potential pensie de invaliditate militara legea 223/2015 modificata prin oug nr. 57/2015 dmoni dmoni Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca se acorda stagiu potential pentru pentru invaliditate in baza Legii nr. 223/2015 modificata si completata de ... (vezi toată discuția)