Am acizitionat de curand o masina second hand din Germania, la care vanzatorul m-am asigurat de nenumarate ori ca kilometrajul este real.
Vanzatorul a afirmat ca este cumparata direct de la prorietarul din germania si ca nu s-a umblat la ea.
Mai mult mi-a aratat un contract in care era stipulata o valoare care era in jurul cele indicate de masina.
Ulterior am bagat masina in service, si pe langa schimburile normale, si, din service, mi-au spus ca masina are cu cca 70.ooo km in plus conform computerului de bord.
Exista posibilitatea sa-l fac sa plateasca penal pentru aceasta frauda ?
Este infractiune penala ? si daca da ..eu ca cumparator cum ar trebui sa procedez ?
Cum asi putea produce o proba care sa poata fie luata in considerare de justitie ?
Vanzatorul a achizitionat masina direct din Germania, fiind deci primul proprietar din Romania. Cum din cate am intales, in Germania, aceasta costitule caz penal (modificarea kilomerajului) si deci, banuiesc ca vanzatorul roman a facut aceasta operatie.
Deci, intrebarea mea ar fi, cum asi putea produce o proba care sa fie luata in considerare de justitia din Romania ?
Ar fi suficient sa merg la un dealer autorizat din romania al modelului de masina ca, acel raport sa fie proba in justitie ?