avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. Ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. Ce pot face?

Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la masina au fost modificari km.Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:08, 6 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Am crezut ca îl pot da in judecată pt înșelăciune
Parlamentul european intentioneaza din 2018 sa treaca practica datului inapoi al kilometrajului masinii la categoria infractiune, indiferent cine realizeaza aceasta operatiune fie el proprietarul masinii, persoana fizica , fie service-ul sau orice alta persoana care prin soft specializat intervine si modifica rulajul real
La 30 martie 2016, senatorii din Comisia juridică au respins proiectul de lege privind completarea Codului Penal, în sensul introducerii pedepsei cu inchisoarea de la 2 la 5 ani pentru vanzătorii de autovehicule care falsifica datele sau carateristicile tehnice ale masinilor.
Actul normativ urmeaza sa fie votat de plenul Senatului, Camera Deputatilor fiind for decizional.
Potrivit propunerii legislative, se introduce infracţiunea de “înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”.
Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se intelege: elemente de indentificare, provenienta, modificarile si interventiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparatiilor si accidentelor rutiere in care a fost implicat vehiculul.
Fapta constituie infractiune independent de diligenta depusa de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului.


Multumesc mult.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In penal, daca se poate demostra ca vanzatorul a efectuat modificari neautorizate asupra kilometrilor reali parcursi de autoturism, eu apreciez ca fapta indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune, fiind evident ca in situatia in care ati fi avut cunostinta despre kilometri reali parcursi de autoturism, nu ati fi incheiat contractul de vanzare-cumpararea sau daca l-ati fi incheiat, altul ar fi fost pretul, kilometri parcursi de autoturism fiind un element esential in ceea ce priveste stabilirea pretului vanzarii.
In civil, puteti incerca o actiune în rezolutiunea contractului de vânzare-cumparare pentru vicii ascunse, actiune redhibitorie se numeste.
Se mai poate sa solicitati si o reducere a pretului porportionala cu reducerea valorii acelui lucru datorata respectivului viciu, actiune estimatorie se numeste.

Alte discuții în legătură

Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Înșelatorie la cumpărarea unui autoturism. ce daune pot cere? pot fi trași la răspundere în vreun fel vânzătorii? Occ1979 Occ1979 Buna ziua!!! In 2015 am cumparat un autoturism Ford din reprezentanta Ford din Constanta. In urma achzitiei am primit garantie 2 ani iar numarul de km. La ... (vezi toată discuția)
Inselatorie la vanzare masina cflorin39 cflorin39 Buna ziua Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si ... (vezi toată discuția)