avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Buna ziua,Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare in legatura cu cota procentuala si cu drepturile asupra mostenirii dupa socrii.Socrii si sotul sunt decedati.Mi s-a spus ca eu nu am dreptul la mostenire ci doar fiica mea.Este vorba de retrocedarea unui teren conform Legii 10.Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:38, 7 Decembrie 2016
Aveti dreptul la 1/4 iar fiica la 3/4 din masa succesorala.

Art. 972-NCC
Cota succesorală a soţului supravieţuitor
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
Nu aveti drept la mostenire dupa socrii ci doar dupa sot,Cota sotului supravietuitor este de un sfert din mostenire daca vine in concurs cu descendentii defuncutlui,ccea ce inseamna ca,cota fiicei dvs. este de trei sferturi.[Art.972(1)a)NCC si 975(3)NCC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mihaelamaduta mihaelamaduta Daca sotul a decedat, sotia are dreptul la o parte ramasa mostenire sotului de la parinti (Sotul decedat avand copil dintr-o casatorie anterioara, din ... (vezi toată discuția)
Succesiune, cote marinelasss marinelasss Buna ziua, Cum se impart bunurile parintilor legal si care sunt cotele, intre un parinte si doi frati dupa decesul unuia din parinti? Va multumesc si ... (vezi toată discuția)