avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sanctionare proprietar caine agresiv
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sanctionare proprietar caine agresiv

Buna ziua,
Subiectul este unul delicat deoarece a aparut pe mai multe retele de socializare un filmulet cum un nemernic isi asmute cainele de lupta asupra unei pisici gestante. Urmarile sunt cu impact emotioal major daca ar ajunge si pe TV.
Intrebarea mea este: exista cadru legal pentru pedepsirea proprietarului deoarece nu a pus botnita cainelui ? Cainele saracul nu are nicio vina, rasa lui este una agresiva, e de inteles. Se poate face o adresa catre organele competente sa actioneze ? O adresa ce poate fi urmarita si trase eventual la raspundere si organele competente daca nu iau masuri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladgeorge , utilizator 11:01, 15 Decembrie 2016
Buna ziua,
Da, exista Legea 205/2004 privind protectia animalelor republicata. Legea nr. 205/2014 .
Mai exact, daca imi puteti raspunde, catre ce institutie ma pot adresa ?
faceti plangere penala in baza legii amintite mai sus; la politie, teoretic sau direct la parchet; nu se obosesc sa le si solutioneze; nici macar nu au auzit de acea lege sua de altele similare; inteleg ca s-au luat niste masuri la nivel local; asa am citit; puteti contacta si o asociatie locala sau Vier Pfoten Romania, eventual; succes si felicitari pentru initiativa
De fapt a ajuns si la TV acest eveniment neplacut.

[ link extern ]

Poate ar fi interesant sa vedem si un avocat de aici facand putina munca pro-bono.
Eu unul voi inainta o plangere si voi urmarii desfasurarea consecintelor. Voi contacta si un avocat in caz ca nu se intampla nimic.
vladgeorge hai ca mi-ai placut. m-ai facut sa rad. "Poate ar fi interesant sa vedem si un avocat de aici facand putina munca pro-bono." unde ai vazut tu in Romania avocat sa faca munca pro-bono?

Alte discuții în legătură

Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Plimbare caine OPLA OPLA Buna ziua, in cazul unui caine din rasa ciobanesc german este obligatoriu ca atunci când ies cu acesta la plimbare pe domeniu public sa fie purtat in lesa? ... (vezi toată discuția)
Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)