avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitatea permiselor de conducere MD preschimbate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitatea permiselor de conducere MD preschimbate in RO

Buna,
spuneti-mi va rog, totusi ,cat timp ai dreptul sa conduci pe terioriul Germaniei daca,detii un permis de conducere(cat."B") ce a fost preschimbat din moldovenesc in romanesc?
Prevederile legislative privind valabilitatea permiselor din comunitate care,am reusit sa le consult,nu mi-au oferit un raspuns atat de clar,incat sa nu mai am dubii...
Aceste tipuri de permise au scris la rubrica "restrictii" codul european armonizat 70.Si,conform acordului,acestea raman a fi valabile pe toata perioada pana la expirarea termenului.Dar,tot in acest acord, se stipuleaza dreptul fiecarei tari din comunitate de a nu recunoaste anumite permise daca acestea prezinta orice incalacare a legislatiei nationale...
Total confuza...va rog sa ma ajutati.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Codul 70 în permis Libertatea Libertatea Salut . Intrebarea e in felu urmator. Este cetăţenie Romîna .Permis este moldovenesc de origine .La preschimbat permis moldovenesc in romin am dorința de a ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbat din rep. md in ro, nu este recunoscut in germania dumitrumd dumitrumd Buna ziua, Am o problema legata de preschimbarea permisul de conducere in unul german si as avea nevoie de un sfat legat de asta. In [b]2000[/b] am ... (vezi toată discuția)
Durata preschimbãrii permisului de conducere moldovenesc cu cel românesc EDWARD85 EDWARD85 Buna seara ! As dori va rog frumos o informatie... In data de 9-05-2013 am depus dosarul complet pentru preschimbare permis de conducere obtinut ... (vezi toată discuția)