avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul 70 în permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul 70 în permis

Salut . Intrebarea e in felu urmator. Este cetăţenie Romîna .Permis este moldovenesc de origine .La preschimbat permis moldovenesc in romin am dorința de a scapă de codul 70 in permis , chiar sunt gata sa dau ceva teste , examinare sau sa fac şcolarizale in Rominia . La Serviciul regim permise spun ca nu exista nici un fel de procedura de a scapa de codul 70 in permis . Cine stie care ar fi soluția ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:34, 17 Februarie 2024
Nu este, ați fost informat corect.
De ce ? Puteți spune unde in lege e scris ?

latka a scris:

Nu este, ați fost informat corect.

Da, e un ordin MAI, care a introdus aceste coduri ce se aplica in UE.
E un cod ce arata doar preschimbarea. Care-i problema ?
[ link extern ]

Libertatea a scris:

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
latka, utilizator
Eu inteleg ca pentru preschimare fara examinare sunt coduri speciale care trebue introduse , e si ceva normal .Promblema e că permisu e valabil 6 luni ca exemplu Franta,Germania ....
De ce nu se poate face preshimbare prin scoala sau examinare ca sa nu fie cod 70? Eu credca trebue sa fie alegere fara examinare cu cod 70 , sau cu examinare fara cod 70 .De ce autoritațile nu permit sa fac examinare sau scoala sa evit de codul 70 ?

latka a scris:

Da, e un ordin MAI, care a introdus aceste coduri ce se aplica in UE.
E un cod ce arata doar preschimbarea. Care-i problema ?
[ link extern ]

Libertatea a scris:

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Libertatea, utilizator
Faceți niște confuzii, nu din cauza acelui cod puteți folosi permisul în Germania sau Franța numai 6 luni, ci pentru că autoritățile de acolo au alte reguli, pentru un interval mai mare trebuie sa faci preschimbare în permis din tara respectivă. Unde va apărea același cod 70, de preschimbare.

Nu puteți face școală sau da vreun examen în România pentru că numai preschimbarea e admisă, adică să vă ia automat acel permis moldovenesc. Codul rutier romanesc nu permite deținerea simultana a 2 permise.

Dacă nu aveati permis moldovenesc, atunci era caz de școală.

Alte discuții în legătură

Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbat din rep. md in ro, nu este recunoscut in germania dumitrumd dumitrumd Buna ziua, Am o problema legata de preschimbarea permisul de conducere in unul german si as avea nevoie de un sfat legat de asta. In [b]2000[/b] am ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea permiselor de conducere md preschimbate in ro Viktory Viktory Buna, spuneti-mi va rog, totusi ,cat timp ai dreptul sa conduci pe terioriul Germaniei daca,detii un permis de conducere(cat.\"B\") ce a fost preschimbat din ... (vezi toată discuția)