1) Am un service auto si facturez pentru persoane fizice(4250+20%TVA=5.100 lei) reparatii urmand ca factura sa o incasez prin banca de la asigurator.Problema este ca asiguratorul a platit 3.800 lei, nu a acceptat sa plateasca intreaga factura,ramanand cu clientul respectiv neincasat in suma de 1.300 lei.
Va rog sa imi spuneti cum procedez in aceasta situatie? Clientul(persoana fizica) nu doreste sa achite diferenta.Pot sa stornez diferenta cu o alta factura?
2) aceeasi intrebare pentru factura emisa pentru persoana juridica,urmand sa incasez de la asigurator:6301+1260 TVA=7.561 lei .Am incasat 6.863 lei in banca. Cum sting din contabilitate clientul(persoana juridica) neincasat daca nici societatea careia i-am facut reparatia nu vrea sa achite diferenta?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.