avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere acordare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere acordare stimulent de insertie

In Ianuarie 2015 am nascut si am fost in concediu de ingrijire copil, conform optiunii pe legea veche, 11 luni. Din Decembrie 2015 pana in Aprilie 2016 nu am lucrat, pentru ca firma s-a desfiintat si am ales ca si cale de terminare a contractului demisie cu acordul partilor. In consecinta, nu am cerut si nu am beneficiat nici de stimulent de insertie.
Din Aprilie 2016 lucrez si, conform noii legi, sotul si-a luat o luna de Concediu Crestere Copil.
In aceste conditii, eu as putea sa mai beneficiez de Stimulentul de Insertie? Am inteles ca daca se realizeaza venituri cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea copilului a varstei de 2 ani, stimulentul de insertie se plateste pana la 3 ani.
Incepand cu ce data primesc stimulent de insertie? Aprilie (cand m-am angajat), sau Decembrie (luna curenta)? Banuiesc ca pe perioada cat sotul a fost in CCC, plata stimulentului se suspenda.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Reintrarea in concediu crestere copil uditza uditza Buna ziua, In Ianuarie 2015 am nascut si am fost in concediu de ingrijire copil, conform optiunii pe legea veche, 11 luni. Din Decembrie 2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Noua lege ccc cameliadeac cameliadeac Buna ziua, Am o fetita născută pe 15 iulie 2015. Eu sunt in ccc, optiunea 1 an. 1. Cand trebuie sa ma întorc astfel încât sa beneficiez de inserție si ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 ... (vezi toată discuția)