In Ianuarie 2015 am nascut si am fost in concediu de ingrijire copil, conform optiunii pe legea veche, 11 luni. Din Decembrie 2015 pana in Aprilie 2016 nu am lucrat, pentru ca firma s-a desfiintat si am ales ca si cale de terminare a contractului demisie cu acordul partilor. In consecinta, nu am beneficiat nici de stimulent de insertie.
Dupa modificarea legii, as dori ca sotul meu sa beneficieze de o parte din CCC, pana la implinirea varstei de doi ani. Problema este ca din lege ar reiesi ca acest lucru se poate face numai daca eu as fi in plata stimulentului.
As vrea sa stiu cum se poate rezolva problema, atat timp cat eu nu am beneficiat nu pentru ca am refuzat acest stimulent, ci pentru ca am ramas fara serviciu in acea perioada.
Cat de specifica e legea in acest caz? Conditionarea e strict legata de plata stimulentului, sau de perioada de pana la doi ani, in care ar fi normalsa beneficiez de indemnizatie, conform noilor reglementari?
Multumesc mult
Nu este conditionata de plata stimulentului de insertie , ci de perioada de 2 ani a duratei CCC.
Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 12.
.....
(3) Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta.
...