avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract mandat presedinte asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract mandat presedinte asociatie de propietari

Buna ziua! Am si eu o speta ciudata, va rog sa ma ajutati in masura in care stiti.
In prezent sunt presedintele unei asociatii de proprietari, sunt remunerata in baza unui contract de mandat si sunt si angajata la o firma.
In luna ianuarie urmeaza sa nasc, voi primi timp de 2 ani indemnizatie de crestere a copilului. In toata aceasta perioada de 2 ani nu am dreptul sa realizez venituri, potrivit Ordonantei privind indemnizatia de crestere a copilului.
In consecinta, cu asociatia de proprietari nu voi avea dreptul sa am incheiat contract de mandat si sa fiu remunerata.
Intrebarea mea este: sub ce forma voi putea sa-mi desfasor activitatea ca si presedinte de asociatie, avand in vedere ca nu pot sa obtin venituri personale?

Multuymesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:55, 9 Decembrie 2016
@manu_ella, va doresc La Multi Ani si sanatate ambelor persoane.
Referitor la functia de presedinte de asociatie de proprietari, daca puterile si timpul va permit, puteti sa va desfasurati activitatea in continuare doar in cazul in care renuntati la remuneratia stabilita in contractul de mandat.
Se solicita prin act aditional, la contractul de mandat, anularea articolului/aliniatului care face referire la plata remuneretiei pentru presedinte si mentionati, in noul act, ca veti desfasura activitatea pe mai departe fara a fi platita.
Multumescpentru raspuns.

Ideea este ca, asociatia e foarte mare si nu-mi convine sa desfasor munca voluntara, pentru ca este mult de lucru.
Ar exista, in opinia mea varianta unui SRL, sa incasez banii pe firma.
In aceasta situatie remuneratia se incaseaza pe firma , ceea ce nu contravine legii indemnizatiei de crestere a copilului.
Daca e vorba de firma, nu mai este vorba de "remuneratie", ci de un venit pe care il incaseaza FIRMA dvs in urma emiterii unei facturi pe baza contractului care va fi intre firma dvs si asociatia de proprietari, deci nu dvs personal veti incasa acei bani.
Dvs, personal, ca sa beneficiati de acei bani, intai trebuie sa platiti toate taxele catre stat, iar apoi dvs o sa va luati banii....tot ca un venit, deci invariabil o sa ajungeti tot la un venit obtinut simultan cu indemnizatia de crestere copil.
Oricum, trebuie sa stiti ca valoarea facturii pe care o va emite firma dvs catre asociatie trebuie sa aiba incluse si toate taxele pe care le veti da statului plus "remuneratia" dvs de presedinte de asociatie.
In concluzie, in virtutea celor expuse mai sus nu cred ca varianta cu firma este o solutie viabila.
O solutie as vedea-o asa : puneti-l pe sotul dvs sa faca contract de mandat cu asociatia si sa incaseze "remuneratia", iar dvs sa prestati efectiv munca de presedinte.

PS - Chiar credeti ca veti avea timp si nervi sa fiti presedinte de asociatie si in acelasi sa va concentrati asupra copilului.....?
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Daniel4x4, utilizator
Multumesc pentru raspunsul dvs. ideea este buna, urmeaza sa o analizez indeaproape.
Este o solutie si mai ilegala - fals in acte.
Proprietarii au ales-o presedinta si au mandatat-o sa se ocupe de asociatie pe utilizatoarea noastra. Ea nu poate delega atributiile decat unui membru al comitetului executiv, nu membrilor familiei. Si mai ales pe un contract de mandat.
Puteti sa faceti contract de mandat unui membru al comitetului care ar fi de acord cu acest artificiu, activitatea desfasurand-o dv.

Eu va mai propun o solutie care s-ar putea aplica daca aveti un administrator de nadejde: sa-i cumulati la salariul lui si indemnizatia dv., evident cu plata corespunzatoare a tuturor obligatiilor bugetare, iar salariul net sa-l imparta cu dv.

Alte discuții în legătură

Interpretare lege mira55 mira55 Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)
Presedinte de asocatie de propietari- salarizare parnosu68 parnosu68 am constatat cu stupoare ca al meu presedinte de asociatie de propietari are CI M din anul 2006, (intrebat fiind a raspuns ca atunci legea ii permitea asa ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate cic cu presedinte asociatie proprietari nandreea nandreea buna ziua, as vrea sa stiu daca exista incompatibilitate intre concediu crestere copil cu functia de presedinte asociatie proprietari. practic, o proaspata ... (vezi toată discuția)