avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretare lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretare lege

Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 "Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli".
Sa inteleg ca daca este remunerat presedintele (in conditiile specificate de lege, desigur), membrii comitetului executiv nu pot fi remunerati si invers?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 11:11, 14 Februarie 2013
Membrii comitetului nu au de ce sa fie remunerati pentru ca nu au o activitate propriu-zisa. Presedintele poate fi remunerat , femeia de serviciu si administratorul. Salariile sunt stabilite de Ad,.gen.
Dispozitia de mai sus nu are caracter exclusiv, iar interpretarea Dvs este eronata....adica pot fi remunerate concomitent persoanele mai sus mentionate.
Legiutorul permite ca atat presedintele cat si membrii comitetului executiv din cadrul a sociatieid e proprietari sa poata fi retribuiti pentru activitatea prestata
Sunt asociatii de proprietari,in care atat presedintele asociatiei cat si membrii comitetului executiv pentru a nu majora obligatiile de salrizare a a mari cuantumul cotelor de intretinere accepta sa desfasoare responsabilitatea si obligatiile aferente functiei fara a beneficia de indemnizatie/
remuneratie
In textul de lege se prevede clar "preşedintele asociaţiei de proprietari SAU membrii comitetului executiv". Eu inteleg faptul ca nu se poate sa-i remunerezi si pe presedinte si pe membrii comitetului. Altfel, in textul de lege in loc de SAU era SI...

"sau" este pus acolo tocmai pentru a se da posibilitatea comitetului sa indemnizeze pe oricine presteaza o activitate la dispozitia asociatiei.
De ce credeti ca un membru al comitetului care se ocupa cu activitatea juridica pentru asociatie sau o alta activitate, alegeti dv. una, nu ar putea fi indemnizat numai pentru ca presedintele asociatiei are si el indemnizatie?

Orice munca se plateste si nimeni nu e obligat sa munceasca pe gratis.

"si" ar fi insemnat o obligatie impusa de lege, ceea ce nu este cazul.

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte o_l o_l buna ziua! as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca un presedinte de asociatie de proprietari trebuie sa aiba contract de munca chiar daca are 70 de ani si daca ... (vezi toată discuția)
Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)