Buna ziua .M-am pensionat in anul 2014 anticipat partial , Spre sfarsitul anului am beneficiat de o marie de 5%. In anul 2015 am m-ai beneficiat de o marire de 5%. In total 10%. Odata cu mine au beneficiat de aceasta marire si acei pensionari de limita de varsta , Aceastia vor beneficia de marire de pensie pana la sfarsitul vietii . Eu cand voi implinii varsta de 65 de ani sa ies la pensie de limita de varsta , voi putea sa beneficiez in continuare de aceasta marire de 10%. Adica la pensia stabilita pentru limita de varsta se adauga si aceste marii , s-au se vor pierde si voi ramane cu cuantumul stabilit .
Multumesc de amabilitate . Ma refer la majorarile date de guvern, cum va fi si cea 5% care va fi data incepand cu anul 2017. Deci cu aceasta , fata de pensia anticipata stabilita initial , voi avea un plus de 15%. Acest plus de 15%, voi beneficia de el si la iesirea la pensie de limita de varsta sau se pierde si voi avea cuantumul de pensie stabilit initial . O zi buna
Ramaneti cu toate majorarile(cresterea valorii punctului de pensie).
Cand veti trece la limita de varsta se vor elimina penalizarile si va intra in calcul stagiul asimilat neintrat in calculul pensiei anticipate partiale.
Multumesc , Domnule Avocat . Cu respect , va m-ai rog inca ceva si anume unde sa caut raspunsul Dv . pentru al studia pe indelete De exemplu cum ar fi C odul Muncii , articol , alineat , litera , etc . Va rog sa ma scuzati daca abuzez de bunavointa Dv . Astept raspus . Cu stima si respect , MEV
Articolul 67
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. (4) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1) , se face din oficiu.