avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta nemotivata fara incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta nemotivata fara incetare cim

Buna ziua,

un salariat lipseste nemotivat in data de 02.12 ,se intocmeste referat si decizie de suspendare sau mai este nevoie de convocare,numire comisie si proces verbal in urma convocarii?Mentionez ca nu se doreste deocamdata desfacea contractului ci doar daca salariatul continua sa lipseasca nemotivat.Pe decizia de suspendare trebuie sa mai semneze salariatul in cauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:31, 10 Decembrie 2016
Decizia de suspendare se comunica salariatului in cauza.
Multumesc pentru raspuns ,insa nu inteleg foarte bine ce trebuie sa fac Eu am procedat asa:referat in urma caruia s-a emis decizie suspendare.Inainte sa inregistrez in revisal trebuie sa am dovada ca am comunicat decizia salariatului(respectiv semnatura salariatului)Fara semnatura salariatului angajatorul nu poate sa il treaca nemotivat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
laly86, utilizator
laly86 a scris:

.....Inainte sa inregistrez in revisal trebuie sa am dovada ca am comunicat decizia salariatului(respectiv semnatura salariatului)......

Inregistrarea suspendarii c.i.m.nu este conditionata de comunicarea deciziei salariatului.

... Fara semnatura salariatului angajatorul nu poate sa il treaca nemotivat?

Este o idee falsa.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Inteleg ca pot sa transmit in revisal fara semnatura salariatului dar trebuie sa am dovada comunicarii(daca nu vrea sa semneze pe decizie ca a luat la cunostinta(prin predare personala) pot sa fac dovada comunicarii prin posta sau curier)Multumesc frumos!
Puteti sa-i trimiteti decizia prin posta sau prin curier rapid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am un angajat care doreste incetare contract la zi dar trimite un sms ca doreste acest lucru si nu vine sa faca cererea de demisie. Am dreptul ... (vezi toată discuția)