avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Zile libere functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Zile libere functionar public

sunt functionar public,politist local ,i,n decursul anului 2016 la un interval de 4 luni mi-au murit amindoi socrii,in urma celor 2 cereri de acordare zile libere pentru inmormintare primarul declara ca nu am dreptul la acele zile refuzind aprobarea cererilor,va rog cei in masura raspundeti va rog
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 11 Decembrie 2016
HG 252/1992 privind concediul de odihna si alte tipuri de concedii ce se pot acorda bugetarilor prevede la art. 24 ca se pot acorda 3 zile de concediu in cazul decesului sotului salariatului sau a unei rude pana la gradul II. Problema este ca intre dvs si socri nu exista nici un grad de rudenie, ca urmare primarul are dreptate, nu va poate acorda concediu platit.
Daca aveti statut de functionar public, atunci avem:
OG 6/2007
art.24
În afara concediului de odihnă, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plătit în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria funcţionarului public - 5 zile lucrătoare;
b) naşterea sau căsătoria unui copil - 3 zile lucrătoare;
c) decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de până la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/soţiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucrătoare;
d) controlul medical anual - o zi lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere deces in familie bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, vreau sa stiu daca pentru decesul socrului functionarii publici beneficiaza de zile libere cu ocazia inmormantarii??? (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, am un coleg care i se casatoreste copilul- colegul meu beneficiaza de zile libere ptr. evenimente deosebite( suntem bugetari) (vezi toată discuția)
Zile libere functionari publici in cazul decesului unui membru de familie Geo_MVG Geo_MVG Buna seara ,am un prieten functionar public intr-o primarie,si caruia i-a decedat bunica din partea mamei.Va rog sa-mi spuneti la cate zile libere platite are ... (vezi toată discuția)