avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat pot sa fac pentru mutilare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat pot sa fac pentru mutilare?

Cat imi iau pt o mutilare?si dupa ce o fac ma duc cu pers si o declar? adica merg cu mutilarea la urgenta si declar ca eu am vrut sa mutilez vticma?numa sa vada ca nu e vb de tentativa de omor...
Puteți fi mai explicit? ceea ce ați scris nu relevă ceea ce doriți.
Mai mult, se înțelege că puneți la cale o ,,mutilare ". Ceea ce nu vă recomandăm.
Desi nu se intelege mare lucru din mesajul dvs si eu banuiesc si sper totusi ca este o gluma, o sa va indic textul de lege care sanctioneaza ce se presupune ca ati avea dvs de gand, cu speranta ca daca nu glumiti, sa va bagati mintile in cap.
Fapta s-ar incadra la art. 194 alin. 1 si 2 c.p., tentativa de omor se retine cand se constatat ca ati actionat cu intentie sa-i puneti in primejdie viata.
ART. 194 c.p.
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, propunere impacare roxdeea roxdeea am avut un accident,am pierdut controlul volanului si am intrat in altcnv pe contrasens. Nimeni nu a fost rănit grav,le am dat asigurarea pt masina si unul ... (vezi toată discuția)