avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu maternitate

Bună ziua. As dori sa știu Cum se procedează în cazul zilelor național libere în timpul concediului de maternitate. De exemplu ziua de 1 decembrie îmi va fi plătită? Dacă nu, aceasta zi practic nu o iau în considerare în calculul celor 126 zile. Daca 2 luni de prenatal au acelasi nr de zile lucratoare (21) pe ambele luni voi primi aceiasi suma? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:34, 13 Decembrie 2016
Concediul medical se acorda intotdeauna pe zile calendaristice, din care se platesc doar zilele lucratoare.
In cazul dvs., zilele nelucratoare si sarbatorile legale sunt incluse in cele 126 de zile de concediu de maternitate, iar angajatorul va plateste doar pentru zilele lucratoare incluse in concediul medical respectiv.
Daca sunt luni cu acelasi numar de zile lucratoare veti primi pentru fiecare dintre ele aceeasi indemnizatie.


OUG nr.158/2005:

ART. 10
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare.
(6) La stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevăzute prin contractele colective de muncă.

Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de sarcina si lauzie crystinik_p18 crystinik_p18 Buna ziua, in primul rand va multumesc pentru raspunsurile primite anterior si doresc daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire. Am intrat in ... (vezi toată discuția)
Urgent - calcul cuantum concediu prenatal & de lauzie pysymotura pysymotura Buna ziua, As dori va rog sa stiu exact care sunt pasii de calcul (sau daca se poate sa fiu ajutata cu calculul corect) pentru a putea afla care este ... (vezi toată discuția)
Concediul medical (sarcina si lauzie cod idemnizatie 08) manuela07 manuela07 Buna ziua am si eu o nelamurire legata de plata concediilor medicale ,eu am fost in concediu medical de sarcina si lauzie o perioada de 103 zile cocediu ce ... (vezi toată discuția)