avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Buna ziua , sunt posesorul unei masini cu vechimea de 15 ani , motorul este peste 3200 cm3, impozitul este undeva la 5000 ron , este foarte mare in comparatie cu valoarea masini , de ce nu se platesc impozite in functie de valoarea de catalog a masinii ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru.daniel , utilizator 14:54, 15 Ianuarie 2017
Potrivit codului fiscal, art.470, impozitul datorat se calculează în funcție de tipul mijlocului și de capacitatea cilindrică
[ link extern ]
Si eu am aflu in aceeasi situatie, si eu gandesc la fel, asa ar fi logic, noi platim acelasi impozit cu cineva care detine un Bentley. Trebuie sa gasim o solutie, sa infiintam o asociatie si sa ne judecam cu statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru un microbuz frumusetea frumusetea Ce impozit se plătește pentru un microbuz? Pe cartea mașinii scrie AUTOTURISM M1 , cu o capacitate de 2179. (vezi toată discuția)
Impozit auto anual perlutina perlutina Am o autoutilitara de 2500 cm si un jeep de 2500. Care este impozitul anual ? Este diferenta intre aceste doua masini sau este acelasi ? (vezi toată discuția)
Taxele la masinile cumparate pe firma sunt mai mari fata de cele cumparate pe persoana fizica? distribution distribution Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism cu motor de 1590cm. As dori sa stiu daca impozitul anual si asigurarea sunt mai mari daca o cumpar pe ... (vezi toată discuția)