avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata online cu cardul a cotelor de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata online cu cardul a cotelor de intretinere

As dori sa va intreb, pe cei mai avizati, ce parere aveti de plata intretinerii cu cardul pe diverse siteuri ale unor firme sau programe de contabilitate.
Cat de corect este acest lucru din punct de vedere legal? Mai ales, ca din ce am inteles, banii trec prin mai multe conturi: platitor de intretinere ---->cont procesator plati --->cont colector program contabil---->cont firma de administrare ---->asociatie. Sigur ca tot traseul acesta poarta niste comisioane si dureaza pana la cateva zile decontarea finala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaipascu , utilizator 23:33, 14 Decembrie 2016
Dacă tot vreți sa plătiți online cu cardul, cel mai indicat ar fi sa plătiți prin internet banking direct în contul asociației.
platiti aolo unde sunteti sigur ca banii ajung la contul bancar al asociatiei.
Eu nu am dubii legate de cum sa platesc. Am intrebat ce parere aveti de legalitatea acestei metode. Adica, la o asociatie care adopta posibilitatea aceasta poate veni vreun organ de control sa zica dom'le, nu este legal asa ceva, pentru ca...
Deci, repet, intrebam strict din punct de vedere al legalitatii.
Daca asociatia are contract cu o firma de administrare, daca firma de administrare are un site pe care se pot face plati online si conducerea asociatiei a fost de acord cu acest program, atunci este legal.

Imi puteti da mai multe detalii? Exista vrreun normativ sau vreo lege in sensul acesta?

Alte discuții în legătură

Plata facturilor asociatiei de proprietari de catre administrator nicu1iancu nicu1iancu Ca administrator de bloc, pot plati facturile asociatiei dintr-un cont propriu (al meu) ??? In acest fel scap de deplasare la CEC, unde asociatia are cont, si ... (vezi toată discuția)
Este kegal folosirea unui cont colector pentru plata facturilor ... Dan F Dan F Este legal folosirea unui cont colector pentru plata facturilor la asociatiile de proprietari ? Multumesc (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie luciano39ok2007 luciano39ok2007 sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au ... (vezi toată discuția)