avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept la copil - concubinul mi-a luat fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept la copil - concubinul mi-a luat fetita

buna ziua am si eu o problema.am o fetita de 3 ani si eu cu tatal ei neam despartit eu nu am serviciu si nici el nu are dar munceste in strainatate dar nu cu acte. eu stau la o prietena si el a venit si mia luat fetita cu forta cu amenintari le am pe telefon.el sia facut o noua relatie cu altcineva si nu vrea sa mai imi dea fetita asta sa intamplat acum 3 zile knd a luato.va rog sa imi spuneti ce trebuiue sa fac in cazul asta.precizez ca el este in strainatate si fetita sta la mama lui si nu vor sa mai mio dea inapoi.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:58, 20 Ianuarie 2017
Mergeţi la Poliţie şi reclamaţi că vi s-a luat copilul cu forţa şi locuieşte cu o persoană care nu are nici un drept asupra lui.
Mergeţi urgent la DGASPC (Protecţia copilului) şi cereţi intervenţia lor.
După ce vă recuperaţi copilul, deschideţi acţiune în instanţă pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs.Dar va trebui să aveţi un domiciliu unde să se facă ancheta psihosocială.
Eu stau la o prietena si are conditii foarte bune pentru cresterea copilului. Eu stau la ea permanent.
Vă faceţi viză de flotant pe acea adresă. Mergeţi urgent la Poliţie şi reclamaţi răpirea fetiţei, până nu vine acasă tatăl ei, fiindcă aveţi drepturi egale, în prezenţa lui nimeni nu vă ajută să o luaţi cu dvs.Mişcaţi-vă repede.
Plângerea o faceţi şi în scris, în dublu exemplar, luaţi şi număr de înregistrare.Mergeţi în audienţă, urgent, la comisarul şef de la Poliţie.
Si unde as putea sa merg cu prietena mea sa fac viza de flotant?
nstanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.

Asadar, in situatia in care cauza comporta urgenta, va puteti adresa instantei de judecata, pe calea ordonantei presedintiala, pentru a fi exercitata autoritatea parinteasca de catre dumneavoastra si pentru a fi stabilita locuinta copilului minor la dumneavoastra.



Raportat la principiul preeminentei interesului superior al copilului, instanta de judecata poate dispune masurile legate de cresterea si de educarea copilului minor , pe cale de ordonanta presedintiala.

Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru judecat cu privire la un asemenea proces.


Ordonanta presedintiala este solutionata , de regula , cu citarea partilor.


Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).



Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.





Succes.

Alte discuții în legătură

Am plecat de la domiciliul comun cu copilul iar acum sunt amenințată că-mi va fi furat. ce am de făcut? Mariusama Mariusama Buna ziua ! Am trăit 5 ani în concubinaj si a rezultat o fetiță în vârstă de 3ani.din cauza neînțelegerilor am ales să plec fără să zic nimic ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)