Buna ziua ! Am trăit 5 ani în concubinaj si a rezultat o fetiță în vârstă de 3ani.din cauza neînțelegerilor am ales să plec fără să zic nimic nimănui si am luat si copilul cu mine.am primit amenințări verbale telefonice foarte multe.ma amenință fostul soț ca îmi poate lua copilul,dak nu poate prin lege îmi tot zice că are prieteni și o să mil fure...sunt multe de zis ,eu doar am scris pe scurt..ce as putea face în cazul ăsta?va multumesc
În primul rând, deschideţi un proces de autoritate părintească şi stabilirea domiciliului fetiţei la dumneavoastră.Deschideţi încă un proces, pe calea Ordonaţei preşedinţiale, pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs. până la finalizarea primului proces, care este mai de durată, al doilea se judecă repede.
Până la pronunţarea instanţei, trebuie să fiţi vigilentă când ieşiţi în stradă cu copilul sau când tatăl vine să-l vadă, are tot dreptul să-l ia şi să-l ducă unde vrea, aveţi drepturi egale.Numai după ce există o sentinţă judecătorească, el nu poate să ia copilul când vrea, ci numai după programul stabilit în hotărârea judecătorească.
Eu am plecat din localitatea unde are domiciliul copilul pentru că el poate să pună pe cineva să îl "fure".....ce se poate face în cazul ăsta.adik mie frica sa ma întorc acolo...
Deschideti proces ca sa obtineti custodia, asa cum s-a zis mai sus.
Daca nu deschideti proces poate fura copilul si tot va trebui sa deschideti proces.
Sansele se estimeaza dupa discutii lungi si nu dupa o propozitie.
Nici in instanta nu veti castiga procesul cu o propozitie.
Mamele au sanse de fel mai mari decat tatii la procese.
Restul sunt aspecte concrete care se apreciaza de instante de la caz la caz.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
El vă cunoaşte domiciliul? Este bine să vă faceţi urgent un flotant la adresa la care locuiţi şi să introduceţi cererea de stabilire a domiciliului la noua adresă, ca să vă judecaţi la judecătoria cea mai apropiată. Oricum, va afla adresa dvs., pentru că trebuie să o scrieţi pe cererea de chemare în judecată, el va fi citat.
Dacă nu demaraţi chiar mâine actiunea, poate oricând să ia copilul, trebuie să înţelegeţi că aveţi drepturi egale. Înregistraţi ameninţările lui telefonice şi faceţi plângere la Poliţie, apoi cereţi ordin de protecţie. De acum înainte, înregistraţi toate apelurile, le copiaţi pe un stick sau CD, cu acelea mergeţi la Poliţie.