avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor și stabilire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor și stabilire domiciliu

Bună ziua !Am fost în relație de concubinaj de 9 ani din care a rezultat un băiat care acum are 8 anișori.În urma cu câteva zile plecând spre locul de munca ,l.am zarit pe sotul meu cu o alta femeie din pricina caruia tb sa ne despărțim cu cateva luni in urma,dar am zis sa mai dau o șansă relației de dragul fiului meu,el promițând la rândul lui k va renunța la ea. Avea o relație extraconjugala de 5 ani si a continuat sub ochii rudelor si cunostiintelor noastre.De aici plecau toate certurile în fata minorului ,nemulțumiri ,ma agresa fizic și verbal ,era foarte gelos și nu mai puteam conviețui .tin sa precizez k în ultimii ani nu a realizat nici un fel de venit , Eu lucrez ,mă ocupam de tot ceea ce înseamnă serviciu,școală, teme,aniversari,serbări ,vizite medicale,igiena ,etc,copilul fiind foarte atașat de mine. .Problema este ca copilul a rămas la el și mă amenința k nu o sa mi.l dea niciodată ,am mesaje drept dovada k îmi amenință familia și la ora actuala nu pot lua legătura în nici un fel cu copilul meu .Nu mi răsp la telefon ,nu vrea sa îmi dea hainele ,actele ,etc .A venit și la mine la serviciu sa îmi facă scandal.Ce șanse am sa primesc custodia copilului ,pt k el îmi spune k are cunoștințe și o sa îmi ia copilul !
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
MihaelaIonela 1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:02, 14 Aprilie 2018
Deja l-a luat. Nu trebuia să plecaţi fără copil. Trebuie să acţionaţi pe mai multe direcţii:
1.Sesizare la DGASPC privind interdicţia lui de a vedea copilul
2.Mers la domiciliul unde este copilul cu martori dispuşi să meargă în instanţă să facă declaraţii, care să relateze ce se întâmplă, filmat totul ca să aveţi şi dovada video
3.Înregistrări cu ameninţarea familiei - asta deja e de domeniul penalului, dar trebuie dovedit
4.Acţiune în instanţă pentru stabilirea autorităţii părinteşti şi a domiciliului copilului, în paralel, cereţi prin ordonanţă preşedinţială domiciliul copilului la Dvs.
Nu are nici o sansa urgent contactati av pt stabilire domiciliul la dvs,divort autoritate parinteasca si eventual o ordonanta presedentiala pana la finalizare divort.Totusi cum a ramas copilul la el, ati plecat dvs ?
Nu puteam pleca cu copilului din cauza faptului ca mă ameninta k pentru copil voi plăti și eu și familia mea ,îmi era frica sa nu meargă la mine acasă ,mai ales k tatăl meu are probleme medicale.am conversații printate în care îl amenință pe fratele meu,am martori din familie ca m am deplasat la domiciliul sau sa iau copilul si din nou m.a amenințat. Am acționat în instanță pentru a stabili locuință copilului ,însă nu pot sta fără sa mi văd copilul pana legea va stabili asta.
Buna ziua ,

Am plecat în urma uneor certuri din cauza faptului ca nu mai suportam gelozia ,agresivitatea lui fizica în primul rand,mă aștepta noaptea sa vin de la serviciu (pentru ca lucrez și în ture de noapte ) ,mă lovea fără motiv ,mă agresa în fata copilului ,știam ca dacă plec cu copilul mă va căuta acasă la familia mea sa le facă rău. Sunt disperata ,de 1 săptămână nu reușesc sa vb cu copilul meu,părinții lui nu îmi răspund la telefon ,el doar îmi trimite poze cu copilul pt a mă șantajat emoțional .copilul este vizibil afectat.
Aveţi nevoie de martori din afara familiei.Poate ar fi bine să incercaţi cu poliţistul de proximitate să mergeţi la adresă.
În instanţă, cereţi domiciliul fetiţei şi prin Ordonanţă preşedinţială, se judecă repede. în 2-3 săptămâni

Alte discuții în legătură

Divorț Alexandruelena525 Alexandruelena525 Am un băiețel de 4 luni jumatate si sunt căsătorită din 8 iulie,de atunci soțul meu sa schimbat foarte mult,din septembrie el a plecat in germania si eu ... (vezi toată discuția)
Probleme familie- divort cu minori misualina misualina sant casatorita de aproape12 ani,am 2copii minori,vreau sa ma despart de sotul meu,eu am servici de 14 ani iar el nu lucreaza imi poate lua copii? daca imi ... (vezi toată discuția)